banner

Ortaöğretime Geçiş Ortak Yazılı Sınav (TEOG) tarihleri belli oldu




Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 Ortaöğretime Geçiş Kılavuzu’nu yayınladı. SBS'nin yerine bu yıl ilk defa 8. sınıfların gireceği ortak yazılı sınav tarihleri 28-29 Kasım 2013 olarak belirlendi.

Eğitimtercihi- 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. 

Bu yıl ilk defa ortaokulların 8 inci sınıflarında öğrenim görenler için iki dönemde yapılacak Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri  sınav takvimi belli oldu. Toplam 6 dersten yapılacak sınavlarda öğrencilere 20'şer soru sorulacak ve her sınav için 40 dakika süre verilecek. 

Bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayınlan kılavuza göre,  bu yıl sadece 8. sınıflar için iki dönemde yapılacak ortak yazılı sınav tarihleri şu şekilde;

8. sınıfların gireceği birinci dönem ortak yazılı sınav tarihleri;

Sınav tarihleri: 28-29 Kasım 2013

Mazeret Sınavı Tarihleri: 14-15 Aralık 2013

Sınav Sonuçlarının İlanı: Ocak 2014

İkinci dönem ortak yazılı sınav tarihleri;

Sınav tarihleri: 28-29 Nisan 2014

Mazeret Sınavı Tarihleri: 10-11 Mayıs 2014

Sınav Sonuçlarının İlanı: Haziran 2014

Ortak Yazılı Sınav başvuruları hakkında MEB’den yapılan açıklama;

-8. sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklar.

-E-okul sistemine kayıtlı 8 inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklar.

-8 inci sınıf öğrencileri ayrıca 2014 yılı PYBS’ye girmeyecekler.. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8 inci sınıf öğrencilerinin başvuruları 2014 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

Puanlama 700 tam puan üzerinden hesaplanacak

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Puan Hesaplama

Kılavuzda yer alan bilgilere göre, ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezî sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

İşte Ortak Sınav Takvimi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.