banner

Okullara masa tenisi desteği




Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nun önderliğinde düzenlenen "Küçük Beyaz Top" projesi kapsamında İstanbul'daki ilkokullara tenis masası, raket ve top desteği yapıldı.

Toplam 150 bin kişiyi masa tenisiyle tanıştırma amacı güden sosyal sorumluluk projesinin birinci etabı kapsamında İstanbul'un Avrupa yakasında bulunan 16 okula 20 adet tenis masası, raket ve top hediye edildi. 

Zeytinburnu'ndaki Veliefendi İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Teknik Kurul Başkanı Sabahattin Sarıoğlu, ENBE Orkestrası Şefi Behzat Gerçeker, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu ile okul müdürü Sabri Güç katıldı. 

Törende konuşan Sarıoğlu, masa tenisinin ileride öğrencilere faydalı olacağını belirterek, "Sadece bu masayı, topları ve raketleri vererek öğrencileri unutmayacağız. Her ay gelişimlerini ve diğer okullarla yaptıkları maçları takip edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tesisleri'nde Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un milli sporcularıyla sizleri daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Behzat Gerçeker ise çocukların gelişiminde sporun önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Biz, sizler için buradayız. Bir müzisyen olarak, sizleri hem spora hem de müziğe yönlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Masa tenisi, işimde ve sosyal hayatımda her zaman daha başarılı olmamı sağladı. Kendi çocuklarım da masa tenisiyle ilgileniyor. Buradaki amacımız, sizleri spora teşvik etmek ve aranızdan yetenekli olanları milli takıma kadar çıkarabilmek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Lütfen bu işin ucundan tutalım."

Düzenlenen törenin ardından Sarıoğlu ile Gerçeker, öğrencilere raket ve top verdi. İkili daha sonra masaların bulunduğu salonu gezerek, basın mensuplarıyla gösteri maçı yaptı.

Öte yandan, masa tenisi yardımcı antrenörü olan okul öğretmenleri nezaretinde yapılacak eğitimlerin, Masa Tenisi Süper Lig takımlarından Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un milli sporcuları tarafından destekleneceği bildirildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.