banner

'Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e-Kılavuzu' yayınlandı




'Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları (liselere giriş) e-Kılavuzu' Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Merkezi ortak sınavlar Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacak. Sınav araları 30'ar dakika olacak. MEB Kılavuzu indirmek için Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek ortak sınavların uygulamasına yönelik usul ve esasları içeren "Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e-Kılavuzu"nu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek ortak sınavlar öncesinde, 1 Kasım'da 81 ilin pilot bölgesinde "Ortak Sınavlar Pilot Uygulaması" adı altında paylaşılan çalışma sonrasında, idarecilerin, velilerin ve öğrencilerin uygulama hakkındaki görüşleri alındı. 

Buna göre, bakanlığın kamuoyundan ve pilot bölgelerden alınan görüşleri değerlendirerek ortak sınavların uygulamasına ilişkin yapılan değişiklikler şöyle:

"Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla yurt dışında, KKTC ve Bakanlığımıza bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır.

Sınav rası 30 dakika

Sınavlar arası dinlenme ve hazırlık süresi, öğrencilerimiz üzerinde oluşabilecek sınav kaygısını, stresini engellemek amacıyla 30 dakikaya indirilmiştir.

Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak

Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir.

Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala, öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır. Her ders sınavı tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir."

 İşte Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları  uygulama takvimi;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.