banner

İmam hatip liselerine yeni dersler eklendi




İmam hatip liselerinin seçmeli derslerine, ''temel İslam bilimleri'' ile ''Türk İslam sanatları''; zorunlu derslerine de ''İslam kültür ve medeniyeti'' dersi eklendi.

İmam hatip liselerinin seçmeli derslerine, ''temel İslam bilimleri'' ile ''Türk İslam sanatları''; zorunlu derslere de ''İslam, kültür ve medeniyeti'' dersi eklendi.

Alınan bilgiye göre, imam hatip ve Anadolu imam hatip liselerinin haftalık ders çizelgesi yenilendi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün, toplumun ihtiyaçları, öğrenci, öğretmen ve velilerin taleplerini göz önünde bulundurarak hazırladığı teklif üzerine, Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla imam hatip lisesi öğrencilerinin alanlarına yönelik seçmeli ve zorunlu dersler hazırlandı.

Akademisyen, alan uzmanı ve öğretmenlerden oluşan komisyon, zorunlu ve seçmeli yeni derslerin öğretim programları üzerinde çalıştı. Konuyla ilgili çalıştay düzenlendi, bundan önce Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce tüm imam hatip liselerine programlara ilişkin öneri formu gönderilerek, öğretmen ve öğrencilerin görüşlerine de başvuruldu.

İmam hatip liselerinde ve diğer tüm liselerde ''dil ve anlatım, matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, yabancı diller, spor ve sosyal etkinlik, güzel sanatlar, bilişim'' dersleri seçmeli okutuluyor.

Yapılan yeni düzenlemeyle imam hatip liselerinin seçmeli derslerine alanla ilgili "temel İslam bilimleri'', ''Türk İslam sanatları'' eklendi.

Bu seçmeli derslerin yanı sıra imam hatip lisesi zorunlu derslerine, ''İslam kültür ve medeniyeti'' dersi de dahil edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.