banner

Liselerde e-karne dönemi




MEB, bu yıl ilk kez lise öğrencileri için e-karne düzenledi. Öğrenciler veya aileleri istediği takdirde e-karnelerini, Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk kez lise öğrencileri için e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin "e-Karne" bölümünden görebilecek. 

Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden ders puanlarını ve öğrenciye ait diğer bilgileri karne formatında öğrenecek. 

MEB'in 7 Eylül 2013 tarihinde yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında, öğrenciler için e-Karne düzenledi. Buna göre, öğrenci veya velisi istediğinde e-Karne'nin bir örneği okul yönetimince onaylanarak verilecek. Karnede başarı ve devamsızlık durumu, öğrencilere ilişkin sınıf rehber öğretmeninin öğrenciyle ilgili görüşü yer alacak.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre,  e-Karne'nin onaylı bir örneğin isteyen öğrencilere verilecek.Ancak herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için bu öğretim yılında bütün öğrencilere karne verilecekmiş gibi de tedbirler alındı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.