banner

Lise öğrencilerinin ders dışı etkinlikleri kayıt altına alınacak




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanlardaki kabiliyetlerinin yer alacağı "Sosyal Etkinlikler Portfolyosu" hazırlık çalışmalarına başladı.

MEB, akademik çalışmaların yanında öğrencilerin ilgileri doğrultusunda gelişimlerine yön vermek, ortaöğretim çağındaki çocukların 21. yüzyılın gereklerine uygun yaşam becerileri edinmelerine katkıda bulunmak amacıyla sosyal etkinlikler porfolyosunun hazırlıklık çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Bakanlık, öğrencilerin ders dışı kabiliyetlerinin portfolyoya nasıl yansıyacağına konusunda Ankara'da iki çalıştay düzenledi. Çalıştaya rehberlik, portfolyo ile ölçme ve değerlendirme uzmanları katıldı.

MEB, "Sosyal Etkinlikler Portfolyosuna" ilişkin çalıştaylarını sürdürecek. Bakanlık, çalıştaylarla ders dışı etkinliklerdeki faaliyetlerin portfolyoya nasıl yansıyacağına ilişkin kriterleri de belirleyecek.

Portfolyo ile ders dışı kültürel, sosyal, sanatsal, bilimsel ve  sportif etkinlikler bir dosyada toplanacak. Böylece öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerin ders dışındaki bilgilerini portfolyolarından takip edebilmesi sağlanacak.

Aynı zamanda portfolyoyla lise öğrencilerini sosyal faaliyetlerle bir bütün olarak eğitmek ve sorumluluk duygularını geliştirmek amaçlanıyor. 

Gelişim süreç içinde izlenecek

Portfolyoda öğrencilerin ders dışında aldıkları sertifikaları, ödülleri, ulusal ve uluslararası yarışmalardaki dereceleri, katıldıkları kurslar, bilimsel alandaki projeleri gibi bilgiler yer alacak.

Bu şekilde lise öğrencilerinin ders dışı gelişimi portfolyo ile süreç içerisinde izlenebilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.