banner

Meteoroloji faaliyetleri öğrencilere anlatılacak




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir'de düzenlenen törenle "Meteorolojik Faaliyetlerin, Erken Uyarıların Öğrencilere Anlatılmasına İlişkin Protokolü" imzaladı.

Eroğlu, Eskişehir İl Genel Meclis Salonu'ndaki imza töreninde yaptığı konuşmada, meteorolojik faaliyetlerin bütün okullarda öğrencilere tanıtılması açısından bir protokol imzaladıklarını belirterek, küresel iklim değişikliği yüzünden bir takım anlık yağışların ve ikaz durumlarının söz konusu olduğunu kaydetti.

Meteoroloji teşkilatının son yıllarda en ileri teknolojiyi uhdesinde topladığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bilgi çok fakat bu bilgiyi kim, nasıl, nereden alacak? Şu anda Eskişehir'de her hangi bir ilçemizdeki hava durumunu dünyanın her yerinden görmek mümkün. Haftalık tahminleri görmek mümkün hatta karayolunda giderken yol durumunda buzlanma var mı, yok mu? Bunları daha meteorolojinin sitesinden görmek mümkün. Bunları özellikle vatandaşlarımızın öğrenmesi açısından en uygun yol, Milli Eğitim Bakanlığıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de en çok camiası olan bir bakanlıktır. 22 milyon kişiye bunu aktarmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol hazırladık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü elemanları, bütün okullara giderek, meteorolojik bilgilere nasıl ulaşılabileceği hakkında  bilgi verecek. İklim değişikliği hakkında genel meteorolojik tahminler nasıl yapılıyor, bunlara nereden ulaşmak mümkün, bunlar hakkında bilgi verecekler. Küresel olarak Balkanlar, Kafkaslar hatta Orta Asya, Akdeniz ülkelerine kadar meteorolojik tahminlerde en ileri noktadayız. Dünyada, meteorolojik tahminlerde, teknolojilerde ilk 7'ye giren Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz var."

"Geniş kitlenin meteorolojik bulgular konusunda bilgilendirilmesi önemli"

Bakan Avcı da Eroğlu'na Eskişehir gelmesinden dolayı teşekkür etti.

Eroğlu'nun Eskişehir'e hiç yabancı olmadığını anlatan Avcı, şunları söyledi:

"Porsuk Havzası'yla ilgili ilk ilmi çalışmayı, doktora çalışmasını ve doçentlik çalışmasını yapan bir bilim adamı olarak bir Eskişehirlidir, aynı zamanda. Bilimden Eskişehirlidir. Bugüne kadar Türkiye genelinde olsun, Eskişehir'de olsun, öğrencilerimizin, okullarımızın, ağaçlandırılması konusunda bir protokol imzalamıştık. Onun çalışmaları sürüyor. İnşallah mart, nisan aylarında, dikim aylarında okullarımızdan talepleri toplamaya başladık. Bu ağaçlandırma faaliyetleri devam edecek. Bugün de o anlamda bunların tamamlayıcısı gibi çocuklarımız hava olaylarını. nasıl öğrenebileceklerini, nasıl yorumlayabilecekleri, meteorolojik olguları nasıl değerlendirebilecekleri konusunda eğitim vermek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığının uzmanları, okullarımızda, öğretmenlerimize, öğrencilerimize bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacak. Bu kadar geniş bir kitlenin meteorolojik bulgular konusunda bilgilendirilmesi çok önemli. Sadece ulaşım imkanları bakımından değil, tarımsal faaliyetler açısından da çok önemli."

Konuşmanın ardından Eroğlu ile Avcı, protokolü imzaladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.