banner

Lise öğrencileri sınıfta kalmamak için bu uyarıya dikkat




Bu yıl değiştirilen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ortalama yükseltme sınavı kaldırıldı. Sınıf geçme sistemi de böylece değişmiş oldu. İşte liselerde sınıfı geçmek için yapılması gereken…

Bu yıl değiştirilen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre artık ortalama yükseltme sınavı yok. 13 Haziran 2014'te karne alıp sınıfını geçemeyen öğrenci yeni sistemde nisan ve kasımda yapılacak sorumluluk sınavlarına girecek. Sabah Gazetesi'nin haberine göre, eğitimciler, konuya ilişkin iki önemli uyarıda bulundu.

1) 3 Haziran'da karnelerinizi aldığınızda sınıfı geçmiş olun: Direkt geçmek için tüm derslerinizin yıl sonu ortalaması en az 50 olacak. İlk dönem 44 olan bir dersiniz ikinci dönem 56 ise o dersi geçersiniz.

Bazı dersleriniz başarısız olduğu halde diğer dersleriniz iyi ise tüm derslerin ağırlıklı ortalaması 50'yi buluyorsa yine sınıf geçersiniz. Örneğin: A dersinin 2 dönem toplamını ikiye bölün. Çıkan yıl sonu puanını ders saatiyle çarpın. Bu o ders için ağırlıklı puanınızdır. Bu hesaplamayı tüm dersler için yapın ve haftalık toplam ders saatine bölün çıkan sonuç 50 ise geçmişsiniz demektir.

Üç dersten de sorumlu geçebilirsiniz. Ancak sorumlu geçtiğiniz toplam ders sayısı 6'yı aşamaz.

2) Yeni yönetmeliğe göre sorumluluk sınavları nisan ve kasımda yapılacak. Bu sınavları kaçırmamalısınız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.