banner

Türkiye’de öğrenci başına kaç öğretmen düşüyor?




Milli Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre, Türkiye'deki ilkokullarda öğretmen başına ortalama 19, ortaokullarda 18, genel liselerde 20, mesleki ve teknik liselerde ise 14 öğrenci düştüğü belirlendi. 

Bakanlığın 2012-2013 eğitim öğretim yılı istatistiklerine göre, Türkiye'deki ilkokullarda öğretmen başına 20, ortaokullarda 19, genel liselerde 16 ve teknik liselerde 15 öğrencinin düştüğü kayıtlara geçmişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013-2014 eğitim öğretim yılı verilerine göre, ilkokullarda okul başına düşen ortalama öğrenci sayısı 195, ortaokullarda 304 olarak belirlendi. Bu rakam, genel liselerde okul başına 506, mesleki ve teknik ortaöğretimde ise okul başına ortalama 308 öğrenci oldu. 

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı verilerine göre ise Türkiye'deki ilkokullarda öğretmen başına düşen ortalama öğrenci sayısı 19, ortaokullarda 18, genel liselerde 20, mesleki ve teknik liselerde ise 14 oldu.  

İlkokullarda öğretmen başına düşen öğrenci sayısında en düşük orana sahip il 11 öğrenci ortalamasıyla Tunceli oldu. İller arasında öğretmen başına düşen öğrenci sayısında en yüksek orana sahip il ise ortalama 30 öğrenciyle Hakkari olarak belirlendi. 

Ortaokullarda da öğretmen başına düşen öğrenci sayısında en düşük orana sahip il 9 öğrenci ortalamasıyla yine Tunceli oldu. İller arasında öğretmen başına düşen öğrenci sayısında en yüksek orana sahip il ise öğretmen başına düşen 32 öğrenci ortalamasıyla Şanlıurfa olarak belirlendi. 

-Liselerde durum

Türkiye'de genel liselerde öğretmen başına düşen öğrenci sayısına il bazında  bakıldığına ise en yüksek oranlara sahip iller, sırasıyla 33 öğrenci ortalamasıyla Şırnak ve İstanbul oldu. 

Mesleki ve teknik ortaöğretim liselerinde öğretmen başına düşen öğrenci sayısında en düşük oranlara sahip il ise 4 öğrenci ortalamasıyla Tunceli oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.