banner

"Okul Sütü"nde Ayrıntılar Belli Oldu




lköğretim öğrencilerine her gün süt verilmesi uygulaması başlıyor.

Okul Sütü Programı'na ilişkin uygulama esasları belirlendi.

Ana sınıfından, 5'inci sınıfa kadar ilköğretim öğrencilerine 200 mililitre uzun ömürlü sade kutu süt dağıtılacak.

Okul Sütü programının uygulama esasları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği okullardaki her öğrenciye günlük 200 mililitre uzun ömürlü sade kutu süt dağıtılacak.

Özel okullar ise program kapsamı dışında tutuluyor.

Dağıtılacak sütün niteliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın mevzuatına uygun olacak. Süt, Bakanlık'tan üretim izni almış, ülke içinde üretim yapan firmalardan sağlanacak.

İllerde, "Okul Sütü Komisyonu" kurulacak.

Komisyon tarafından kabul edilen sütün muhafazasından, okullara ulaştırılmasından, dağıtılmasından ve uygun şartlarda tüketilmesinden Milli Eğitim Bakanlığı sorumlu olacak.

Sağlık Bakanlığı, programın uygulandığı dönemde öğrencilerin gelişme oranını ve süt tüketim alışkanlıklarındaki değişiklikleri tespit edecek.

Süte karşı duyarlılığı olan öğrenciler; okul yönetimleri, aile hekimleri ve öğretmenler tarafından belirlenerek program dışında tutulacak

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.