banner

Kalemtraşla yaralayan öğrenciye 6 ay hapis




İzmir'deki bir lisede, sınıf arkadaşı G.D.'nin elini kalemtıraşla kestiği iddiasıyla "kasten yaralama" suçundan yargılanan S.K.'ye mahkeme, 6 ay hapis cezası verdi.

kalemtrasÖğrencinin mahkemedeki iyi halini gözönünde tutan yargıç, cezayı önce 4 aya, ardından da 100 güne düşürdü ve bunu da 2 bin lira para cezasına çevirdi. Ayrıca, S.K.'nın 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verildi.
Karabağlar İlçesi'ndeki bir lisede 12 Aralık 2011 tarihinde meydana gelen olayda,17 yaşındaki S.K., sınıf arkadaşı 16 yaşındaki G.D.'yi, şakalaşırken kolundan kalemtraşla yaraladı. G.D., tedavisini yaptırdıktan sonra ailesiyle polise gidip şikayetçi oldu.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zeki Türer, S.K.'nın, G.D.'yi kalemtıraş jiletiyle elinin üstünü keserek "kasten yaralama" suçunu işlediğini belirterek iddianame hazırladı. Savcı Türer, G.D.'nin, kesin doktor raporuna göre, sağ el üzerinde kesi oluşturacak, hayati tehlike arzetmeyen, bisit tıbbı müdahaleyle giderilir şekilde yaralandığını ve "kalemtraş jileti ile yaralama" suçunu işlediğinin sabit kanaatine vararak, S.K.'nın 6 ay ile 1.5 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanması için Çocuk Mahkemesi'nde dava açtı.
ŞAKA YAPTIĞINI SÖYLEDİ
İzmir Birinci Çocuk Mahkemesi'nde yapılan duruşmada kendini savunan S.K., "Olay günü aynı sınıfta okuduğum arkadaşıma şaka yapıyordum. Bu sırada yerde bir kalemtıraş gördüm. Kendisine şaka yaparken 'Keseyim mi?' dedim. O da 'Kes' dedi. Ben de kalemtıraş jiletinin tersi ile elinin üzerine sürttüm. Kalemtıraşın uç kısmı kırılmış, elinin üstü hafifçe çizildi ve kanadı. Olay nedeniyle üzgünüm" dedi.
Duruşmada psikolog eşliğinde ifade veren G.D. ise, "Olay günü dersin başlangıcında öğretmen gelip, masasına oturdu. O sırada S.K. 'Koluna bakayım' dedi. Ben de elimi uzattım. Aniden, elinde sonradan bulunduğunu öğrendiğim kalemtıraş jileti ile vurdu ve elimin üstü kesildi. Üzerinden üç ay geçmesine rağmen elimdeki iz tam olarak iyileşmedi. Elinde kalemtıraş olduğunu da bilmiyordum. Bana 'Şaka yapayım' diye bir şey de söylemedi. Aramızda herhangi bir problem de yoktu. Neden böyle yaptı bilmiyorum. Kendisinden şikayetçi değilim" diye konuştu.
Tarafları dinleyen mahkeme, S.K.'nın mağdure G.D.'ye yönelik "kasten yaralama" suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, 6 ay hapis cezası verdi. Daha sonra cezasını, önce 4 aya, ardından da 100 güne indirildi ve ardından 2 bin lira para cezasına çevrildi. Ayrıca, S.K.'nın 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına da karar verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.