banner

İmam hatip liseleri Anadolu imam hatip olacak




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  imam hatip liseleri gelecek eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak sadece Anadolu imam hatip lisesi programı uygulayacak.

Bakanlığın 22 farklı meslek lisesinin statüsünün mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile çok programlı Anadolu lisesi adı altında yeniden yapılandırmasını ardından 81 ilin valiliklerine imam hatip liselerine ilişkin de yazı gönderildi. 

Buna göre, hem mesleğe hem yüksek öğrenime hazırlayıcı programlar uygulayan Anadolu imam hatip liselerinde daha niteliklii ve verimli eğitim vermek amacıyla halen Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip lisesi programı uygulayan okullar, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak sadece Anadolu imam hatip lisesi programı uygulayacak.

Gelecek yıldan itibaren Anadolu imam hatip liselerinin 9. sınıflarına kayıtlar, 2014 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu'nda yer alacak usul ve esaslar doğrulsutunda yapılacak.

Geçen eğitim öğretim yılında ve öncesinde ilköğretim kurumlarından mezun olup, hafızlık eğitimi almak amacıyla örgün eğitimine ara veren öğrencilerden isteyenlerin kayıtları, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımalları halinde, Anadolu imam hatip liselerine yapılacak. Bu öğrenciler devlet parasız yatılı pansiyon hizmetlerinden yararlandırılacak. 

Okul tabelaları mevzuata göre hazırlanacak ve tabelelarda yalnızca Anadolu İmam Hatip Lisesi ibaresi bulunacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.