banner

TEOG tercih sonuçları açıklandı mı? (Tıkla TEOG lise sonucunu öğren!)




18-22 Ağustos 2014 TEOG lise yerleştirme tercih sonuçları açıklandı, açıklanıyor? TEOG yerleştirme tercih sonuçları açıklanma sayfası e-okul TEOG tercih lise yerleştirme sonuçları bugün mü 18 Ağustos, ne zaman açıklanıyor? TEOG’da herhangi bir liseye yerleşemeyen adaylar ne yapacak? TEOG’da başarısız olan ya da hiçbir liseye yerleşemeyen aday hangi liselere nasıl kayıt yaptıracak. İşte 2014-2015 TEOG yerleştirme sonuçları ve liselere yerleştirme nakil takvimi;

TEOG 2014-2015 tercih sonuçlarınızı öğrenmek için Tıklayın

TEOG nakil başvuru tarihleri

1 milyonun üzerinde öğrencinin haftalardır merakla beklediği lise yerleştirme sonuçları için artık geri sayım başladı. TEOG tercih sonuçları tam 5 gün sonra bu hafta Cuma günü açıklanıyor. 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınan ortaöğretim kurumlarına (liselere) tercih ve yerleştirme TEOG sonuçları 22 Ağustos Cuma günü açıklanıyor. TEOG 2014 e-okul yerleştirme tercih sonuçları burada! 22 Ağustos’ta TEOG yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasıyla kayıtlar da otomatik olarak aynı tarihte yapılmış olacak.  TEOG kapsamında liselere yerleşemeyen adaylar için nakil yoluyla yerleştirme yapılacak. TEOG nakil başvuruları 25 Ağustos’ta başlıyor?

Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için yerleştirme sonuçları 22 Ağustos Cuma günü açıklanıyor. Lise adayları, TEOG yerleştirme tercih sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://oges.meb.gov.tr/ internet adresinden ya da https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden kullanıcı adı şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecek. TEOG’da liselere yerleşemeyen öğrencilerin liselere kaydı ve yerleştirme işlemleri nasıl yapılacak? İşte TEOG yerleştirme tercih sonuçları ve TEOG kapsamında liselere yerleşemeyen adayların liselere yerleştirme işlemleri ile ilgili merak edilenler;

8 Ağustos’ta sona eren TEOG tercihlerine göre, lise adayları

Anadolu liselerine,

-Anadolu imam hatip liselerine,

-Çok programlı Anadolu liselerine,

- Fen liselerine,

-Mesleki ve teknik Anadolu liselerine,

- Sosyal bilimler liselerine,

-Mesleki ve teknik eğitim merkezlerine,

-Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullara 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için, öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanına (YEP) göre okul türlerine yerleştirilecek. Toplam 15 Tercih hakkı bulunan öğrenciler TEOG 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı yerleştirme sonuçlarını 22 Ağustos Cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://oges.meb.gov.tr/ internet adresinden ya da https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden kullanıcı adı şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecek. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek. 22 Ağustos’ta TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

Nakil başvuruları 25 Ağustos’ta başlıyor

Nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacak. 25-28 Ağustos'ta saat 17.00’ye kadar nakil müracaatları alınacak. 29 Ağustos saat 19.00’da da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak.

Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Nakil işlemleri, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.

TEOG’da tercihlere göre liselere yerleştirmeler nasıl yapılıyor?

TEOG kapsamında tercihte bulunan bütün öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri öncelikle,okul tercih kodlarına göre oluşturdukları A grubu tercihlerine, puan üstünlüğü ve tercih sıralamaları dikkate alınarak yapılıyor.

Okul tercih kodlarına göre yapılmış A grubu tercih listesinde yer alan tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler; öğrencinin ikamet adresi, YEP’i, tercih önceliği, okul kontenjanı ve okulun A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirme taban puanı dikkate alınarak B grubundan (okul türlerine göre yapılan tercih grubu) tercih edeceği okul türlerine göre sistem tarafından otomatik olarak yerleştiriliyor.

Herhangi bir tercihte bulunmayan ya da tercih yapmış olmalarına rağmen A ve B grubu (okul tercih kodlarına göre ve okul türlerine göre yapılan tercih grupları) tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin yerleştirmeleri; öğrencinin ikamet adresi, YEP’i, okul kontenjanı, okulların A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirme taban puanları dikkate alınarak sistem tarafından otomatik olarak yapılıyor.

TEOG kapsamında tercih ettiği okula yerleşen adayların kayıtları ne zaman ve nasıl yapılıyor?

TEOG’da yerleştirme işlemi sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar 22 Ağustos’ta TEOG yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak aynı tarihte yapılıyor.

TEOG’da ek yerleştirme yapılacak mı?

TEOG kapsamına liselere geçiş için ek yerleştirme yapılmayacak. Yerleştirme işlemi bir defa yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacak

TEOG yerleştirme sonuçları 2014-2015

TEOG’da liselere yerleşen öğrencilerin TEOG 2014-2015 yerleştirme tercih sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

TEOG’da boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yerine nakil yoluyla yerleştirme yapılacak?

MEB’in TEOG yerleştirme kılavuzunda verdiği bilgilere göre, yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmî ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedileceği ifade edildi.

TEOG yerleştirme tercih sonuçları nasıl ve ne zaman öğrenilecek?

TEOG kapsamında YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG’da liseye yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

Kayıt işlemleri yerleştirme esas ve usullerine göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.

MEB’in TEOG yerleştirme tercih sonuçları ile nakil açıklaması

TEOG kapsamında nakil işlemleri 25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil alınacak. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacak. Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacak.

İşte TEOG nakil başvuru detayları

•             YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde açıklanacak ve öğrencilere sınav sonuç belgesi gönderilmeyeceğinden, http://www.meb.gov.tr

http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla birlikte sonuçlar öğrenilebilir.

Nakil İşlemleri

•             Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri ve 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzuna göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfına veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir okula yerleştirmeye yönelik nakil talebinde bulunabilirler.

•             Bu durumda yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın, başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır.

•             25-28 Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil müracaatları alınacaktır. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır.

•             Yerleştirmeye yönelik nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecektir. Yerleştirmeye yönelik nakil müracaatları haftalık olup, her bir periyot için nakil müracaatı ayrı ayrı yapılacaktır.

TEOG kapsamında lise adayları tercihlerini kendi veya velisi tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapabildiği gibi öğrencinin 8’inci sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabildi.

TEOG kapsamında bu yıl tercihler, okul tercih kodlarına göre yapıldı. Tercihler,  A grubu ve okul türlerine göre yapılan tercihleri içeren B grubu olmak üzere iki grupta alındı. A grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içerebilen 15 adet tercih alınırken, öğrencilerin A grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapıldı.

Okul tercih kodlarına göre oluşturulacak A grubu tercih işlemleri, MEB’in http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre öğrenci velisi tarafından 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında en fazla 15 (onbeş) tercih olmak üzere yapıldı. Okul türlerine göre oluşturulan B grubu tercih listesinde, en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçildi.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak yapıldı.

TEOG e-okul yerleştirme tercih sonuçları sayfası

e-okula nasıl giriş yapılır, e-okul sistemine giriş, Milli Eğitim Bakanlığı e-okul sistemi, TEOG ve PYBS e-okul tercih sonuçları öğrenme. e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş...

e-okul’a giriş yapmak için Tıklayın

MEB e-okul üzerinden yapılan işlemlerde öğrencilerden TC kimlik numarası ile okul numarasını girmeleri istenmektedir. Adaylar sisteme girdikten sonra tercih işlemlerini buradaki ekrandan yapabilir. Eğer adaylar tercihlerini kendi başlarına yapamayacaklarını düşünüyorsa bakanlık, adayların mutlaka okullar aracılığıyla tercih başvurularını yapmalarını belirtiyor.

E-okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı’nın hemen hemen öğrencilerle ilgili tüm bilgilerini sakladığı bir sistem.

e-okul üzerinden hangi işlemler yapılır;

kayıt işlemleri,

yazılı sınav sonuçları öğrenme,

ders notlarını öğrenme,

sbs ve pybs sonuçlarını öğrenme,

okul ve diploma notu öğrenme gibi işlemler yapılabilir.

Kendi okulunda sınava giren öğrenci rahatladı

Katılımcılara uygulamanın, öğrenci kazanımlarını objektif bir şekilde izlenmesi ve değerlendirmesini sağlayıp sağlamadığı da soruldu. Resmi okul katılımcılarının yüzde 64'ü, özel okul katılımcılarının yüzde 52'si öğrenci kazanımlarının objektif bir şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesinin sağlandığını söyledi.

"Öğrencilerin ortak sınavlara kendi okullarında girmeleri öğrencileri ve velileri rahatlattı" önermesine resmi okul katılımcılarının yüzde 86'sı, özel okul katılımcılarının yüzde 84'ü olumlu görüş bildirdi.

Mazeret sınavları kaygıyı azalttı

Uygulamanın en önemli parametrelerinden biri olan mazeret sınavlarının, sınav kaygısına etkisi sorulduğunda resmi okul katılımcılarının yüzde 78'i, özel okul katılımcılarının yüzde 58'i mazeret sınavlarının öğrenci ve veli üzerindeki kaygıyı azalttığını belirtti. Ancak katılımcılar mazeret sınavlarının yalnızca il merkezlerinde, büyük illerde ise birkaç merkezde yapılmasını önerdi.

Ortak sınavlarda öğrencilerin yanlış cevaplarının doğru cevapları etkilememesi uygulamasının ne derece doğru olduğu sorulduğunda ise resmi okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 71'i, özel okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 63'ü yanlış cevaplarının doğru cevapları etkilememesinin doğru bir uygulama olduğunu ifade etti.

Her ders için ayrı sınav "memnun" etti

Ortak sınavlarda her ders için ayrı ayrı sınav yapılmasının uygunluğu sorulduğunda ise resmi okul katılımcılarının yüzde 88'i, özel okul katılımcılarının yüzde 78'i ayrı ayrı sınav yapılmasının doğru bir uygulama olduğunu belirtti.

Ortak sınavların ara verilerek yapılmasının uygunluğu sorulduğunda da resmi okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 75'i, özel okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 57'si sınavların ara verilerek yapılmasının doğru bir uygulama olduğunu ifade etti.

Hedeflere ulaşıldı

Resmi okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 63'ü, özel okullar toplantısı katılımcılarının yüzde 41'i TEOG uygulamasıyla hedeflenen amaçlara ulaşıldığını belirtti.

TEOG uygulamasına dair yıl içinde tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerinin yeterli olup olmadığıyla ilgili soruya resmi okullar katılımcılarının yüzde 44'ü, özel okullar katılımcılarının yüzde 62'si, uygulamaya dair yıl içinde bilgilendirilme sorunu yaşadıkları yanıtını verdi.

Sınav güvenliğiyle ilgili tedbirler artırılacak                                                            

Çalıştaylarda öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin sisteme ilişkin eleştiri ve önerilerini de alan Bakanlık, raporda bunlara da yer verdi. Öğrenci, öğretmen, veli ve idarecilerin sınavların güvenliğine ilişkin endişelerini dile getirdiği belirtilen raporda, gelecek yıllarda sınav güvenliğiyle ilgili tedbirlerin arttırılması gerektiği ifade edilerek, gözetmenlerin sınav güvenliğiyle ilgili eğitilmesi, sınav salonlarının kamera gibi teknolojik imkanlar kullanılarak izlenmesi gibi tedbirlerin alınması önerildi.

Raporda, özellikle ortak sınavlarla diğer sınavlar arasındaki aşırı not farklılıklarının değerlendirilmeye alınmasını sağlayacak olan not makası değerlendirme sisteminin de etkin biçimde kullanılması gerektiği belirtildi.

Katılımcıların, "sınavların ara verilmeden yapılması" şeklinde önerilerilerinin bulunduğuna dikkat çekilen raporda, bunların sorun alanı olarak görülmesinin SBS algısının hala kuvvetli olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Sorulara ilişkin çalışma yapılacak

Raporda, çalıştaylarda önerilen, ders kitapları ve materyallerinin yeni sistemin felsefesiyle uyumlu hale getirilmesinin, uygulamanın bütünlüğüne katkı sağlayacağının düşünüldüğü belirtildi. Raporda, soruların daha nitelikli, seçicilik düzeyi yüksek şekilde hazırlanması ve yanlış sorular konusunda dikkatin üst düzeyde tutulmasının sistemin kurumsallaşması adına yapılacak en önemli çalışmalardan olduğuna işaret edildi.

Raporun sonuç bölümünde sınav sorularının niteliği, ülke genelindeki ölçme ve değerlendirme farklılıkları ve uygulama esnasında karşılaşılan sorunlarla ilgili çalışmalar yapılması gerektiği ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.