banner

MEB açıköğretim okulları kayıt tarihleri değişti




Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Okulları kayıt tarihlerinin değiştiğini duyurdu. Bakanlık, açık öğretim lisesi kayıtlarında 26 Eylül olan son başvuru tarihini 12 Eylül olarak değiştirdi.   

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce açıklanan Açık Öğretim Okulları kayıt tarihlerinde değişiklik yaptı.

Bakanlıktan yapılan duyuruya göre, Mesleki Açık Öğretim Lisesinin yeni kayıtlarının 1 ile 19 Eylül 2014 tarihleri arasında, Açık Öğretim Lisesinin yeni kayıtlarının ise 1 ile 26 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılmasının planlandığı ancak TEOG kapsamında Merkezi Ortak Sınavları sonucunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen ama bu okullara devam etmeyi tercih etmeyerek Açık Öğretim Liselerine kaydolmak isteyen öğrencilerin halen kayıtlı bulundukları kontenjanların boşalmasını sağlamak amacıyla kayıt tarihlerinin 1-12 Eylül 2014 olarak yeniden belirlendiği ve başvuru tarihlerinin kurumların web sayfalarında da duyurulduğu ifade edildi. Yapılan değişiklik sonrası açık lise kayıtları için başvuru süresi 12 Eylül'de sona erecek.

MEB’deb yapılan açıklama şöyle;

Mesleki Açık Öğretim Lisesinin yeni kayıtları 1 ile 19 Eylül 2014 tarihleri arasında, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirlemiş olduğu Meslek Liselerince, (Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ve İmam Hatip Liseleri) Açık Öğretim Lisesinin yeni kayıtları ise 1 ile 26 Eylül 2014 tarihleri arasında, ülkemiz çapındaki tüm Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde bulunan irtibat bürolarınca yapılacağı, duyurulmuştu.

Ancak Merkezi Ortak Sınavları sonucunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen ama bu okullara devam etmeyi tercih etmeyerek Açık Öğretim Liselerine kaydolmak isteyen öğrencilerin halen kayıtlı bulundukları kontenjanların boşalmasını sağlamak amacıyla kayıt tarihleri; 01.09.2014 ile 12.09.2014 tarihleri olarak yeniden belirlenmiş ve kurumlarımızın web sayfalarında da duyurulmuştur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.