banner

İlkokul öğrencilerine ‘değerler’ eğitimi verilecek




Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Medeniyet Okulu Projesi" kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine ahlak ve erdem temeline dayalı değerler eğitimi verilecek.

Konya merkez ve ilçelerindeki okullarda yürütülecek Medeniyet Okulu Projesi kapsamında, her ay 40 bin dergi, iki ayda bir ahlak ve erdem konularını işleyen 40 bin kitap 4. sınıf öğrencilerine dağıtılacak. Mesnevi'den hikayelerin yer aldığı özel çizimlerle hazırlanmış 400 bin kitap da öğrencilerle buluşacak. 

Proje kapsamında, "Bir değer bir insan" başlığı ile manevi önderler ve tarihin önde gelen şahsiyetleri tanıtılacak. İlkokul 4. sınıf öğrencileri hedef alınarak başlatılan projede, 32 temel değer yer alıyor. Her yıl 8 değerin anlatılacağı proje çerçevesinde bu öğretim yılında, cömertlik, sevgi, dostluk, ümit, hoşgörü, adalet, sabır ve dürüstlük teması işlenecek.

"Medeniyet Okulu, heyecan verici bir proje"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projenin Konya Bilim Merkezi'inde yapılan tanıtım toplantısında, Medeniyet Okulu'nun, tarihten umdeler taşıyan temel prensipleri gençliğe ve tüm kesimlere ulaştırmayı hedeflediğini söyledi. 

Medeniyet Okulu'nun heyecan verici bir proje olduğunu aktaran Akyürek, bugüne kadar yaptıkları hizmetlerin açılış törenlerinden daha önemli bir projenin tanıtımını yaptıklarını bildirdi. 

Akyürek, Medeniyet Okulu'nun, çocuklara ve gençlere doğrudan yapılacak bir hizmet olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu yardım faaliyeti veya kırtasiye desteği değildir. Bu proje, insanımızın değerlerine sahip çıkması, üstün ahlak ve erdemi hatırlaması ve değerleriyle geleceğe yürümesi için katkıda bulunma hizmetidir. Projemiz, Konya merkez ve 31 ilçede 800'den fazla okulda uygulanacaktır. İlkokulda belli sınıfları hedef alarak başlıyoruz. Her yıl o sınıflarda bu eğitimler verileceği için tüm öğrencilerimiz yararlanacaktır."

Programa Konya Valisi Muammer Erol, üniversite rektörleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.