banner

Bu okulda zil çalınmıyor İşte nedeni…




2012-2013 yılında birinci Organize Sanayi Bölgesinde açılan Özel Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde zil çalmıyor. Öğrenciler hazırladıkları ‘okul sandığı’nda biriktirdikleri parayı istedikleri zaman kullanabiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2012-2013 yılında birinci Organize Sanayi Bölgesinde açılan Özel Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Avcı, "Burada gerçekten büyük hikaye var. Türkiye'nin daha önce pek çok orijinal eğitim teşebbüsleri olmuştur, başarılı oldukları, başarısız oldukları oldu. Burada yeni bir tecrübe var. Başarılı olacağı çok açık bir tecrübe var" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Taşçı'nın sunumunda okulda uygulanan bazı konular dikkati çekti. Daşçı, öğrencilerin kendi kendilerine bir kayıt tutarak istedikleri zaman kullanabildikleri 6 bin 500 TL'nin bulunduğu "okul sandığı"nı Bakan Avcı'ya tanıttı.

Öğrencilerin zaman yönetimini kavramaları için zil çalınmıyor

Daşçı, diğer yandan başarılı olan öğrencilerin İngiltere'ye dil eğitimine gönderileceğini, yurt dışında staj imkanı verileceğini anlatan Daşçı, "Bu okulun hiçbir kapısı kapalı değil, gece 11.00'e kadar çalışıyoruz. Bu okulda öğrencilerin zaman yönetimini kavramaları için zil de çalınmıyor" diye konuştu. Lisede öğrenim gören 274 öğrencinin burslu okutulduğunu dile getiren Taşçı, ücretsiz öğle yemeği ve ücretsiz servislerden faydalanan öğrencilerine OSB'de 330 fabrikada iş garantili eğitim görme imkanı sunulduğunu anlattı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de sanayi bölgelerindeki işletmelerin nitelikli eleman sorununu çözme amacıyla bir araya gelip yurt dışındaki uygulamaları incelediklerini ve Erkut Eğitim Merkezi ile ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu temellerle açıldığını anlattı.

Organize sanayi bölgelerindeki çıraklık eğitimlerinin verildiği eğitim merkezinde karşılaştıkları bir takım sorunları dile getiren Özdebir, bu okulları bitirenlere bir diploma verilemeyip kalfalık belgesi verilmesinin okula öğrenci bulmakta zorluklara neden olduğunu söyledi.

Bakan Avcı'nın lise ziyaretine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Kemal Biçerli, İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.