banner

27 Kasım’da hangi il ve ilçelerde okullar kar tatili yapacak?




27 Kasım Perşembe günü kar nedeniyle eğitime ara verilecek mi? Hangi il ve ilçelerde okullar ve üniversiteler kar tatili yapacak? Valilikten yarın için kar tatili açıklaması yapıldı mı? İşte kar tatili ile ilgili en son gelişmeler ve haberler;

Türkiye’nin bazı il ve ilçelerinde dün başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle 18 ilçede eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmişti. Bugün de devam eden yoğun kar yağışı bazı il ve ilçelerde ulaşımın güçlükle yapılmasına neden oluyor. Şu ana kadar valiliklerden 27 Kasım tarihine yönelik okullara kar tatili açıklaması henüz yapılmadı ancak akşam saatlerinde 27 Kasım günü yani yarın kar tatili olacak mı, olacaksa hangi il ve ilçelerde okullar tatil edilecek buradan siz değerli okuyucularımıza gelişmeleri an be an bildireceğiz. Valilikler bu gibi durumlarda acele kararlar vermiyor genelde kar tatili ile ilgili kararlar akşam 20:00 ile 21:00 saatleri arasında basınla paylaşılıyor. Kar tatili hangi il ve ilçelerde yapılacaksa o illerin valilkleri resmi açıklama yapıyor. Eğitimtercihi kar tatiline yönelik tüm gelişmeleri yakından takip edip siz değerli okuyucularımıza en doğru ve en hızlı şekilde valiliklerin açıklamasını ulaştıracaktır.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre 26 Kasım saat 16:52 itibariyle Konya, Giresun, Kastamonu, Artvin ve Erzurum’da yoğun kar yağışı devam ediyor. Bazı yolların trafiği de aksattığı gelen bilgiler arasında. Bu illerin valilikleri henüz eğitim ve öğretimin yarın devam edip etmeyeceğine yönelik bir açıklama yapmadı. Hangi il ve ilçelerde yarın 27 Kasım Perşembe günü okullar tatil açıklandığı andan itibaren sizlerle paylaşılacak.

26 Kasım için dün valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve buzlanma tehlikesi sebebiyle Konya ve Karaman ile Konya’nın Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ve Taşkent ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtilmişti.

Bizi Twitter’dan da takip edebilirsiniz

https://twitter.com/egitimtercihi

27 Kasım'da Konya'da hava durumu nasıl olacak eğitime kar engeli var mı?

Konya'da sıcaklığın yarından itibaren eksi 8 dereceye kadar düşecek olması nedeniyle buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki kar yağışı, yarından itibaren etkisini kaybederek yerini soğuk havaya bırakacak.

Bölgede sıcaklıklar, bu geceden itibaren 30 Kasım Pazar gününe kadar 5-7 derece azalacak. Sıcaklığın eksi 3 ila eksi 8 derecelerde seyredecek olması nedeniyle, orta ve yer yer kuvvetli don olayı yaşanacak.

Vatandaşlar ve yetkililer, başta buzlanma ve ulaşımda aksamalar olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Giresun'da hava durumu 

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Dereli-Şebinkarahisar Karayolu Eğribel Geçidi'nde ulaşımın aksamaması için önlem alan karayolları ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Giresun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bölgede 30 santimetreye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, karayolları ekiplerinin ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürdüğüne yer verilerek, "Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Eğribel Geçidi'nde esintiden dolayı yol gövdesinde kar birikmeleri oluşurken, sürücüler kar lastiği, çekme halatı ve zincir bulundurmaları konusunda yetkililerce uyarıldı" ifadesi kullanıldı.

Dereli-Şebinkarahisar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi, Giresun'un iç kesimdeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile karayolu bağlantısını sağlıyor.

27 Kasım'da Kastamonu'da hava durumu nasıl olacak? Eğitime ara verilecek mi?

Abana-Kastamonu karayolunda etkili olan kar yağışı, ulaşımda zaman zaman aksamalara neden oluyor.

Kent merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun Odayboğazı-Yaralıgöz mevkisinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Etkisini artıran kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, araç lastiklerine zincir takarak yollarına devam etti.

Ekipler, güzergahları açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Araçlar karda güçlükle seyrediyor

Servis şoförü Yavuz Kalaycı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkisini artıran kar yağışının araçları ve sürücüleri zorladığını söyledi.

Kar tipi lastiklere rağmen araçların ilerlemekte güçlük çektiğini belirten Kalaycı, şöyle konuştu:

"Lastiklerimiz kar tipi ancak buna rağmen zorlandığımız anlar oldu, zincir takma durumuna geldik. Kar yağışı, sulu kar şeklinde olduğundan araçları zorluyor. Hava raporlarına göre de bölgemizde kar yağışının birkaç gün etkili olacağı söyleniyor. Şoför arkadaşlarımız mutlaka yanında zincirlerini, takozlarını ve çeki halatlarını bulundursun. Çünkü, yeri geldiğinde kar lastiğinin bile faydası olmuyor."

Artvin-Erzurum'da hava durumu

Artvin'de, sabah saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum karayolu, yeniden açıldı.

Artvin-Yusufeli ve Erzurum arasındaki ulaşımı sağlayan yolun Artvin tarafındaki 2. kilometresinde sabah saatlerinde yaşanan toprak kayması sırasında kaya parçaları ve hafriyatın düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapanınca ekiplerce çalışma başlatıldı.

Karayolları ve Devlet Su İşleri (DSİ) görevlilerinin iş makineleri ile yaptıkları çalışmalar sonucu düşen kaya parçaları ve hafriyat temizlenerek yoldaki trafik akışı yeniden sağlandı.

Söz konusu 2 kuruma bağlı görevlilerle jandarmaya bağlı trafik ekipleri, bölgede yol güvenliğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yol temizleme çalışması yapıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.