banner

YGS için 1400 km yol gidecek




Arakadaşının hatası yüzünden YGS sınavı için Hakkari'ye gitmek zorunda kaldı.

osymKastamonu’nun Tosya İlçesi’nde yaşayan ve yarınki YGS’ye girecek Sedat T., sınav yerlerini Kastamonu ile Çankırı olarak işaretledi. Ancak ÖSYM’nin sınav giriş yeri olarak Hakkari yazılı olan belge göndermesi üzerine Sedat T., dün akşam Tosya’dan Hakkari’ye gitti. Yapılan araştırmada, Sedat T.’nin, bilgilerini kendisinin şifresini bilen yakın arkadaşı İsmail K.’nın değiştirdiği ortaya çıktı.
İlginç olay iddiaya göre şöyle gelişti. Kastamonu’nun Tosya İlçesi’nde arkadaş olan Sedat T. ve İsmail K., 15 gün önce girecekleri Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) için ÖSYM Öğrenci Kayıt Sistemi üzerinden şifrelerini alarak, internet kafeden sınav yerleri tercihlerini yaptı. İki arkadaş sınav giriş yeri olarak Kastamonu ve Çankırı tercihlerini yaptı. Sınav yeri olarak da Kastamonu belirlendi.

HAKKARİ SÜPRİZİ

Ancak Sedat T., cuma günü sınava gireceği yeri kontrol ettiğinde Hakkari görünce şoke oldu. Bunun üzerine ÖSYM’ye başvuran Sedat T. sınav yerinin kendi bilgisi dışında değiştirildiği belirterek yardım istedi. Ancak sonuç alamadı. Sedat T. bunun üzerine polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
ARKADAŞINDAN AYRILMAK İSTEMEDİ

Yapılan incelemelerin ardından Sedat T.’nın sınav yerinin, şifresini bilen arkadaşı İsmail K. tarafından değiştirildiği ortaya çıktı. Polis merkezine getirilen İsmail K., suçlamaları kabul ederek, "Arkadaşım başarlı biriydi, üniversite sınavını kazanacaktı. Ondan ayrılmak istemediğim için Hakkari yazdım. Belki sınava girmez, böylece yine birlikte oluruz diye yaptım" dediği öğrenildi. İsmail K., hakkında ’Bilişim sistemini engelleme, bozma, verileri yok etme veya değiştirme’ suçu kapsamında işlem yapıldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OTOBÜSLE HAKKARİ’YE

Tercihlerin değiştirme süresinin sona ermesi nedeniyle Sedat T., pazar günü Kastamonu yerine Hakkari’ye gitmek zorunda kaldı. Dün akşam Tosya İlçesi’nden yola çıkan Sedat T., Hakkari’ye gitmek üzere 27 saatlik otobüs yolculuğuna çıktı.
Milliyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.