banner

1,5 milyon çocuk trafiği Sokakta İlk Adımlar’la öğrendi




Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitim projesi Sokakta İlk Adımlar, 13 yılı geride bıraktı. Renault, Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nin sürdürdüğü proje bugüne kadar 41 ilde 1 milyon 545 bin mezun verdi.

renault ve mebTrafik güvenliği kapsamında 13 yılda 1,5 milyonun üzerinde çocuğa eğitim veren Sokakta İlk Adımlar projesi 13'üncü kez karne verdi.

Renault açıklamasına göre, çocukların trafikteki tehditler ile risklerin farkına varmasını sağlayıp, onlara güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlayan "Sokakta İlk Adımlar" yol güvenliği eğitim projesi 13 yaşını tamamladı. Yol güvenliği konusunda en riskli 41 ilde sürdürülen projeden 2014-1015 Eğitim Öğretim Yılı sonunda 1 milyon 545 bin öğrenci yararlandı

Alanının en uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan "Sokakta İlk Adımlar", Renault, Milli Eğitim Bakanlığı, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ortaklığıyla sürdürülüyor.

Projenin 13'üncü yıla ulaşmasını memnuniyetle karşılayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, konuya ilişkin açıklamasında, TÜİK'in 2013 verilerine göre Türkiye'de 1 milyon 207 bin 306 kaza meydana geldiğini, ölümlü yaralanmalı kazaların yüzde 74,5'inin yerleşim yeri içinde gerçekleştiğini anımsattı. Bu kazalarda 3 bin 685 kişi hayatını kaybettiğine, 274 bin 829 kişinin de yaralandığına dikkati çeken Aybar, yapılan bilimsel araştırmalara göre, yayalar içinde ilköğretim çağındaki çocukların ciddi bir risk grubu oluşturduğunu kaydetti.

Aybar, şu ifadeleri kullandı:

"İşte, Sokakta İlk Adımlar bu riski azaltmayı ve çocuklarımıza yollarda daha güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmayı amaçlıyor. Hedefimiz projemizin ikinci 10 yılının sonunda 10 milyon öğrenciye ulaşmak ve onların bu yaşamsal soruna ilişkin farkındalık kazanmalarını sağlamak. Bu hedefi de birlikte yürüdüğümüz güçlü proje ortaklarımız ve okul yöneticileri ile öğretmenlerimizin güçlü desteğiyle gerçekleştireceğiz. 14'üncü uygulama yılı için de ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Projemiz önümüzdeki yıl hem rakamsal, hem de etkinlik olarak daha da büyüyecek."

Eğitimciler projeyi yararlı buluyor

Renault ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalan protokol uyarınca, proje etkinliğinin ölçümlenmesi ve bu ölçümler dahilinde projenin geliştirilmesine dönük geri bildirimlerin elde edilmesi için her yıl eğitimci değerlendirme anketleri yapılıyor. Bu yıl 2 bin 363 öğretmenin katıldığı anket, hem projenin uygulanma oranının yüksekliğini, hem de proje faydasını net biçimde gösterdi.

Araştırmaya göre, öğretmenlerin yüzde 85'i Sokakta İlk Adımlar Eğitim Setini sınıflarda kullandığını belirtirken, kullananların yüzde 94'ü setten memnun olduğunu, yüzde 98'i ise projenin yol güvenliği ve çevre konularıyla ilgili sınıf çalışmalarında çok yarar  sağladığını belirtti. Öğretmenler, eğitim setinin geliştirilmesi için çeşitli önerilerde de bulundular ve projenin sürdürülmesi gerektiğini belirttiler.

41 ilde, bin 374 okul, 6 bin 105 sınıf

Türkiye'nin 41 ilindeki bin 374 okula ve 6 bin 105 sınıfa ücretsiz olarak gönderilerek, uygulanmaya başlayan eğitim setleri, öğrencileri trafik güvenliğinin yanı sıra ulaşıma bağlı çevre sorunları konusunda da bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Renault arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla gerçekleşen projeden ilkokul dördüncü sınıf öğrencileri, trafik ve yol güvenliği derslerinde yararlanıyor.

Sokakta İlk Adımlar" projesi, Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Urfa, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak illerinde uygulanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.