banner

Öğrenciler kamplarda bilimi yaparak öğreniyor




TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve TÜSSİDE işbirliği ile Haziran-Eylül 2015 tarihleri arasında 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik haftalık yaz bilim kampları başladı.

tübitak yaz kampıTÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı ve TÜSSİDE işbirliği ile Haziran-Eylül 2015 tarihleri arasında 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik haftalık yaz bilim kampları başladı.

TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) Gebze kampüsünde düzenlenen bilim kamplarında öğrencilerin temel bilimlere olan ilgisini arttırarak problemlerin çözümünde bilimsel yöntemlerden nasıl yararlanacaklarını ortaya koymaları, bilimin heyecan verici doğasını keşfetmeleri ve yapılacak etkileşimli çalışmalarla bilim dünyasının eğlenceli yanını görmeleri hedefleniyor.

Bilim gösterileri, çeşitli atölye çalışmaları ve eğlenceli bilim keşiflerinin yapıldığı 26-29 Haziran tarihleri arasındaki ilk kamp programının katılımcıları Mardin’in köy okullarından gelen öğrenciler oldu. Kapanış programında, kampa büyük bir ilgi ve heyecanla katılan öğrenciler ve gönüllü öğretmenler sertifikalarını Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve TÜSSSİDE Enstitü Müdürü Tezel Battal tarafından aldılar. Bilim kampları Eylül ayına kadar devam edecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.