banner

Kolları olmayan çocuk 3 haftada yüzme öğrendi




Eskişehir'de, doğuştan iki kolu bulunmayan 6 yaşındaki Baran Doruk Şimşek, havuzda eğitmeni eşliğinde çalışarak 3 haftada yüzmeyi öğrendi.

kolları olmayan çocukEskişehir'de, doğuştan iki kolu bulunmayan ve bir bacağı diğerinden 3,5 santimetre kısa olan 6 yaşındaki Baran Doruk Şimşek, havuzda eğitmeni eşliğinde çalışarak 3 haftada yüzmeyi öğrendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 6 yaşındaki Şimşek'in ailesi, ana sınıfı öğretmeninin yönlendirmesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kapalı Yüzme Havuzu'na gelip yetkililerle görüştü.

Kaydı yapılan ve eğitmenler eşliğinde çalışmalarına başlayan çocuk, 3 haftada yüzmeyi öğrenerek azmiyle herkesin takdirini kazandı.

ESOGÜ Bedensel Engelliler Yüzme Takımı Antrenörü Mehmet Bayrak, yaklaşık 10 yıldır bedensel engelli çocuklara yüzme dersi verdiğini söyledi.

Şimşek'i ilk gördüğünde özel bir çocuk olduğunu anladığını belirten Bayrak, şöyle devam etti:

"Havuza ilk girdiğinde yüzme bilmiyordu. Çok eğlenceli bir çocuk. Yüzmeye önce oyun olarak başladı. Başlarda korktu ama daha sonra yüzmeyi çok sevdi. Çok çabuk adapte oldu ve yüzmeye başladı. Bu kadar çabuk öğrenmesinde, yüzmeyi oyun olarak görmesi, korkusunun bulunmaması ve her şeyi cesaretli şekilde yapması etkili oldu. Onun standartlarında bir çocuk için bu kadar erken yüzmeyi öğrenmek mümkün değil ama Baran 3 haftada yüzmeyi öğrendi, beni de şaşırttı."

Bayrak, Şimşek'in, Uluslararası Paralimpik Komitesi Dünya Yüzme Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan bedensel engelli yüzücü Beytullah Eroğlu'nun klasmanında yer aldığını bildirdi.

Anne Duygu Şimşek ise oğlunun yüzmeyi çok sevdiğini vurgulayarak, "Yüzmeye başladıktan sonra boyu uzadı. Sürekli 'Havuza gitmek istiyorum' diyor. Bundan sonra da yüzmeye devam etmesini istiyorum" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.