banner

Güreş lisesi geliyor




Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne'de yaptırmayı planladığı okulu güreş lisesine çevirmeyi planladığını ve bunun için proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

güreş lisesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği söz nedeniyle Edirne'de okul yaptırmayı hedeflediğini ifade eden Selim, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun imzalayacağı protokolle okulu güreş lisesine çevirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Proje üzerinde çalıştıklarını anlatan Kırkpınar Ağası Selim, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile okul konusunda bir görüşmemiz olacak. Kendisiyle görüştükten sonra bazı şeyler netleşecek ama güreşe katkı sağlamak adına böyle bir projemiz var" dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Edirne'de doğup büyüdüğünün ve kentle özdeşleştiğinin altını çizen Selim, "Edirne'de böyle bir okulun olması herkesi memnun eder. Ata sporumuz daha da gelişir ve ilgi görür diye düşünüyorum. Planladığımız bu proje, güreş açısından bir ilk olur" ifadelerini kullandı.

Edirne, Tekirdağ ve Çorlu'dan birçok pehlivan yetiştiğine dikkati çeken Selim, şöyle konuştu:

"Eğer bu düşüncemizi hayata geçirebilirsek, Türk güreşine çok önemli katkı sağlar düşüncesindeyim. Yapmak istediğim okul, Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Sonrasında da Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu arasında yapılabilecek bir protokolle, okulda sadece güreşçilerin okuması sağlanabilir. Hem yağlı güreş hem de minder güreşindeki çocuklarımızı barındıracak bir okul olmasını istiyoruz. Böyle bir okul, çocuklarımızın eğitimleriyle birlikte spor yapmalarını sağlayacaktır." 

Proje beni çok heyecanlandırıyor

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise yıllardır arzu ettikleri ve hayalini kurdukları projenin kendisini heyecanlandırdığını vurguladı.

Aydın, yapmayı düşündüğü okulla ilgili Seyfettin Selim ile aralarında bir konuşma geçtiğini vurgulayarak, "İkimiz de bu okulda sadece güreşçilerin okumasını istiyoruz. Okul, bir bakıma olimpiyat merkezi olur" dedi.

Yapmayı planladıkları projenin içeriğinin henüz kesinlik kazanmadığını belirten Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Federasyon olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmayı düşündüğümüz protokolün içine, okula giriş kriterleri ve öğretmenlerle ilgili maddeler koymayı düşünüyoruz. Özellikle donanımlı öğretmenler tarafından dersler verilmesi çocuklarımıza önemli katkılar sağlar. Öğrencilerimizin ders ve antrenman saatleri genelde birbirine uymuyor. Aynı yerde kalıp, derslere girip, antrenman yapabilecekler. Bunu yapabilirsek, Türk güreşi adına çok büyük kazanç sağlarız."

Musa Aydın, ilerleyen senelerde güreş akademisi kurulmasıyla ilgili de çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.