banner

Girişimcilik Dersi artık liselerde de verilecek




Liseli girişimci öğrencilerle bir araya gelen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Arkasında duracağınız cesaretiniz varsa, gerçekleştiremeyeceğiniz şey yoktur" dedi.

Fatih Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Liselerde Girişimcilik Kulüpleri Kurulmasına Yönelik İşbirliği" protokolü imzalandı. Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Erol Demir ve liseli genç girişimci adayları katıldı. İmzalanan protokole göre liselerde bulunan girişimcilik kulüpleri düzenlenecek çeşitli seminer, etkinlik ve organizasyonlarla geliştirilecek ve işbirliği haline olacak.

Programda konuşma yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Böylesine benim açımdan çok önemsediğim gençlerimizin geleceğini ilgilendiren ve aslında onlara ufuk tutan bir çalışmanın Fatih'te başlamış olmasından da son derece memnun olduğumu paylaşmak isterim. Girişimciler aslında modern hayatın kaşifleridir. Cesurdurlar, hayal ederler, hayallerinin arkasında dururlar. Vizyon sahibidirler. Sadece hayal etmezler, sabrederler, ısrar ederler. Bunları üst üste koyduğumuzda girişimciler biraz daha lider insanlardır. Arkasında duracağınız cesaretiniz varsa, gerçekleştiremeyeceğiniz şey yoktur" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erol Demir ise, "Girişimcilik konusunda eğitim faaliyetleri devam ediyor. Bundan sonraki eğitim süresince ve sizin hayat boyu girişimcilikle alakalı mutlaka bir şeyler duyacak ve ihtiyaç duyacaksınız" dedi.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert de yaptığı konuşmada kendi hayatından kesitler vererek öğrencilere hiçbir şeyin imkansız olmadığını söyledi. Hasan Sert, kendisinin de genç yaşlarda bu noktaya geleceğini hayal bile edemeyeceğini ifade ederek, başarının kaynağının çalışkanlık ve atik olmak olduğunu belirtti.

Kadırga Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Samet Ağırbaş ise, "Gördüğüm en büyük eksiklik gençlerde, yani bizlerde hedef eksikliğiydi. Bizler çok büyük imkanlara sahibiz. Kendimize güvenerek birçok başarıya imza atabiliriz" şeklinde konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.