banner

İPKB 28 okulu yeniden yapacak




İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

ipdkOlası depreme karşı İstanbul’daki okulların yeniden yapımını gerçekleştiren İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İSMEP projesi kapsamında, 3’ü engelli okulu olmak üzere 28 okulu daha yıkıp yeniden yapıyor. Yeniden yapımı için ihaleye çıkılan okulların yaklaşık olarak 200 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Okullar tamamlandığında 926 derslikte 33 bin 72 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim alma imkânına kavuşacak.

Engellileri unutmadı

İPKB, engellilere yönelik zihinsel, işitme ve serebral palsili (beyin felçli) çocuklara eğitim veren Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nu da İSMEP kapsamına aldı. İPKB’nin engelli çocuklara yönelik yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verilecek. Okullar, çocukların hem eğitim, hem de fiziki gelişimlerini sağlayacak cihazlarla donatılacak.

Yeniden yapılacak 28 okul

Yıkılıp yeniden yapılacak okulların isimleri ise şöyle: Bahçelievler Cuhmuriyet Anadolu Lisesi, Ümraniye Hasan Tahsin İlkokulu, Bakırköy Halil Vedat Fıratlı İlköğretim Okulu, Üsküdar Kadriye Mehmet Koparan İlkokulu, Ümraniye Nihat Sami Banarlı Ortaokulu, Eyüp Serdar Aksun İlköğretim Okulu, Beykoz İshakağa İlköğretim Okulu, Bahçelievler Fikret Yüzatlı İlkokulu, Bahçelievler Şirintepe Ortaokulu, Bayrampaşa Halide Canayakın Anaokulu ve Yıldırım Sağlık Ocağı, Eyüp Kılıçarslan İmam Hatip Ortaokulu, Eyüp Şair Nabi İlkokulu, Sultangazi 50. Yıl İlköğretim Okulu, Ataşehir Yunus Emre İşitme Engelliler İ.Ö.O., Bağçılar Sancaktepe E.U.O. Mesleki E.M., Beyoğlu Halıcoğlu İşitme Engelliler İ.Ö.O., Arnavutköy Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Kağıthane Refet Angın İmam Hatip Ortaokulu, Sancaktepe Tolgacan Sipahi İmam Hatip Ortaokulu, Üsküdar Kısıklı Ortaokulu, Kağıthane Çeliktepe İlköğretim Okulu, Kadıköy İbrahim Öktem İlkokulu, Beykoz Selahattin Karakaslı İmam Hatip Ortaokulu, Ümraniye Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Pendik Dolayoba Korkut Evirgen İlkokulu, Eyüp Ragıp Kutmangil İlkokulu ve Alibeyköy EML.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.