banner

Renault’tan eğitime motor laboratuvarı desteği




Renault eğitime destek vermeye devam ediyor. Renault Motor Laboratuvarı Bağcılar Teknik ve Meslek Lisesi’nde açıldı.

renault motor laboratuvarRenault Mais A.Ş., 1994 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı “Renault Teknik Öğretim Programı” protokolü kapsamında Renault Motor Laboratuvarı açılışını gerçekleştirdi. Bağcılar Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen açılışa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar katıldı.

Otomotiv endüstrisi’nin, teknolojik gelişmelerin hızlı ve yoğun olarak uygulandığı bir sektör olduğunu söyleyen İbrahim Aybar, “Renault ürünleri de aynı hızla gelişmekte. Gelecekte bu yüksek teknolojiye sahip araçların servis hizmetlerinin verilebilmesi, mekan, ekipman, özel aletler ve nitelikli insan gücü ile desteklenmiş servis ve bakım istasyonları ile mümkün olacaktır” diye konuştu. 

Bağcılar Teknik ve Meslek Lisesi’nde açılan Renault Motor Laboratuvarlarının amacı; servis hizmetleri kalitesinin yükseltilmesi, servislerde kalifiye eleman eksikliğinin giderilmesi, gelecekteki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanabilmesi için alt yapı oluşturulması, ekipman seviyesi yüksek araçların onarımlarını sağlamak ve Mesleki Eğitim kurumlarına güncel otomotiv teknolojisine ait bilgilerin aktarılmasıdır.

Bu zamana kadar 747 öğrenci mezun oldu

Protokol kapsamında İstanbul ve İzmir’de olmak üzere daha önce tam donanımlı iki Renault Motor Laboratuvarı kurulmuştu. Proje kapsamında bugüne dek Renault Laboratuar’ından 747 öğrenci mezun oldu. Mezunların yüzde 12’si Renault Yetkili Satıcı ağında çalışıyor.

Renault Motor Laboratuvarı yenilenen donanımı ile öğrencilere günümüz teknolojisine dayalı, nitelikli mesleki eğitim sağlayacak yapıya sahip.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.