banner

Mobilya meslek lisesi açılacak




MEB Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’de müfredatını mobilyacılarla oluşturacakları bir mobilya meslek lisesi açılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'de mobilya satıcılarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, sektör esnafıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'de müfredatını mobilyacılarla oluşturacakları bir mobilya meslek lisesi açılacağını belirten Avcı, "Bunu da proje müsaitse sizin sitenin orada açarız. Bu mobilya meslek lisesi 2 bölüm halinde tasarlanır. Bir bölümü yapım bölümü, yani ana elemanı yetiştirecek bölüm; bir de tasarım bölümü'' ifadesini kullandı.

OSB’de 19 meslek lisesi açtık

Organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açtıklarını ve açmaya da devam ettiklerini anlatan Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Hatırlarsanız geçen seçimlerden önce Sayın Kılıçdaroğlu, 'Biz organize sanayi bölgelerinde meslek liseleri açacağız' dedi. Ben önce 'acaba başka bir şeyden mi söz ediyor?' diye şaşırdım. Sonra baktım ki evet bizim açtığımız okulları kastediyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'Açacağız' dediği okullardan biz 19 adet organize sanayi bölgesinde zaten çoktan açtık. 10 binin üzerinde gencimiz burada okuyor. Üstelik öğrenci başına da bölümüne göre 5 bin lira ile 6 bin lira arasında değişen destekler veriyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.