banner

Öğretmen ve öğrenciler hurdadan otomobil yaptılar




Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bakım Onarım Bölümü öğretmen ve öğrencileri, hurdaya ayrılan okul sıraları ile çeşitli metal ve sac malzemelerinden otomobil yaptı. Motosiklet motoru kullanılan "Desen" adı verilen otomobil, yaklaşık bin liraya mal oldu.

hurda otomobilNevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bakım Onarım Bölümü öğretmen ve öğrencileri, hurdaya ayrılan okul sıraları ve diğer malzemeleri kullanarak otomobil üretti.

Öğretmen Sinan Serhat ve bölümdeki 9 öğrenci, hurdaya ayrılan okul sıraları başta olmak üzere çeşitli metal ve sac malzemeleri değerlendirmek amacıyla işbirliği yaparak "Desen" adını verdikleri otomobili yaptı. Motosiklet motoru kullanılarak yürür hale getirilen aracın plaka kısmına ise Nevşehir’in plaka kodu ile okulun isminin kısaltması yazıldı.

Okuldaki diğer öğretmen ve öğrencilerin meraklı bakışları arasında imal edildiği atölyeden dışarı çıkarılarak çalıştırılan "Desen" ilgi odağı oldu.

Makine Bakım Onarım Bölümü Öğretmeni Sinan Serhat, aracı yaparak atık malzemeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Aracın diğer harcamalarla yaklaşık bin liraya mal edildiği aktaran Serhat, hurda malzemelerin değerlendirilmesinin öğrencilere yeni projeler için ilham kaynağı olacağını söyledi.

Araç ekol oldu

Aracın motorunun da hurdacıdan temin edildiğini anlatan Serhat, "Ülkemizde israf yeterince var, bunu en aza indirmemiz için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Burada örnek bir çalışma yaptık. Araç okulda ekol oldu, biz de zevk aldık, öğrenciler de zevk aldı. Yeni malzeme yerine atık malzemeler kullanarak yaptık" dedi.

Okulun müdürü Rüstem Acar ise Nevşehir genelindeki okulların hurda malzemelerinin kendi okullarına gönderdiğini ifade etti.

Atık malzemeleri güzel şekilde değerlendirdiklerini aktaran Acar, öğrencilerin farklı bir heyecan yaşadığını kaydetti.

Acar, bundan sonraki süreçte de bu tür uygulamaların devam edeceğini, faklı projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.