banner

Sırasız sınıflarında yerde eğitim görüyorlar




Suriyeli bir hayırsever, iç savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan Suriyeli çocuklar için, Reyhanlı'da boş bir binayı okula dönüştürdü. Sınıflarda sıra olmadığı için öğrencilerin yere oturarak eğitim gördüğü okulda, Suriyeli 20 gönüllü öğretmen, 400 öğrenciye eğitim veriyor.

sirasiz sinif dersSuriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen bir Suriyeli, eğitimini yarıda bırakarak ülkesini terk eden çocuklar için boş bir binayı okula dönüştürdü.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle eğitimleri yarıda kalan Suriyeli çocuklar, hayırseverin açtığı okulda geleceklerine hazırlanıyor.

Hama, Humus, Halep ve İdlib bölgelerinden aileleriyle farklı zamanlarda Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli çocuklar, eksiklerine rağmen okullarının yolunu tutuyor.

Sabahın erken saatlerinde binaya gelen çocuklar, aralarında iç savaşta eşlerini kaybedenlerin de bulunduğu öğretmenlerden Türkçe, din, matematik, tarih ve beden eğitimi alıyor.

Elektriği ve suyu olan okulun sınıflarında sıra, tahta ve diğer eğitim materyalleri bulunmuyor. Suriyeli çocuklar, sıraların bulunmadığı sınıflarda yere oturarak ders dinliyor.

Hayırseverlerden yardım bekliyorlar

Suriye'nin Humus kentinden 3 yıl önce Reyhanlı'ya gelen Hasan Daravşı (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların eğitimden ayrı kalmasına gönlünün razı olmadığını söyledi.

Suriye'den gelen çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için kolları sıvadıklarını ifade eden Daravşı, ''Bu kapsamda üç katlı boş bir binayı girişimlerimiz sonucu okula dönüştürdüm. Şu an okulumuzda 20 gönüllü öğretmen ve 400 öğrenci var'' dedi.

Okulda sıra, tahta ve kırtasiye malzemesine ihtiyaç olduğuna işaret eden Daravşı, hayırseverlerden yardım beklediklerini aktardı. Daravşı, 12 sınıfın bulunduğu okulda öğrencilerin eğitimlerine devam etmesinin mutluluğunu yaşadığını da kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.