banner

Kozan Fen lisesi beslenme dostu okul seçildi




Kozan Fen lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen "Beslenme dostu okul" projesi kriterlerine uygun bulunarak sertifikalandırıldı.

kozan fen lisesiOkul Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana Öğretmenevi'nde düzenlenen törende, "Beslenme dostu okul" sertifikasını Kozan Fen Lisesi Müdürü Haydar Aydoğan'a teslim ederek tebrik etti.

Müdür Aydoğan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin proje kapsamında, okullarıda yaptıkları inceleme sonucunda, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kriterlerine uygun bulunarak "Beslenme dostu okul" ilan edildiklerini belirtti.

Marka okul standartlarına  ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Aydoğan, şunları kaydetti;

"Okulumuzda hareketli yaşam ekibi kurduk. Bu ekip yaptıkları plan çerçevesinde çalışmalara başladı. Beden Eğitimi öğretmenimiz Şeref Kaan Kabacık tarafından tüm öğrencilerin boy ve kilo ölçüleri alındı. Risk grubunda olan öğrenciler belirlendi ve aileleri ile irtibata geçildi. Diyetisyen İbrahim Tatlı  tarafından öğrencilerimize seminerler verildi. Okul panolarımıza  sağlıklı  beslenmeyi özendirici resimler ve afişler asıldı. Sağlıklı beslenme ve obezite konulu şiir,kompozisyon ve karikatür yarışmaları düzenlendi. Öğrencilerimiz tarafından Kozan Kalesi’ne “Sağlıklı yaşam yürüyüşü” gerçekleştirildi. Bu çalışmalarımızla beslenme dostu okullardan biri olarak seçildik. Daha önce de “Beyaz Bayrak”  ödülü almıştık. Sürdüreceğimiz çalışmalar ile marka okul standartlarına ulaşmayı hedefliyoruz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.