banner

Uzay Kampı Türkiye, geleceğin liderlerini yetiştiriyor




Öğretmen ve öğrencilerin büyük memnuniyetle karşıladığı gelişmelere, videokonferanslarla eğitim verilen “Geleceğin Kaşifleri Programı”nı takiben son olarak da “maker” hareketi eklenecek.

uzay_kampi_turkiyeUzay Kampı Türkiye, her sene yenilediği program içeriği ve özel konseptli sınıflarıyla eğitimi teknolojiyle entegre ederek sunmaya devam ediyor. Uluslararası standartlarda eğitim sunan kamp, ulusal/uluslararası konferanslara ve AB projelerine aktif olarak katılarak en son gelişmeleri takip edip programlarını sürekli güncellemeye devam ediyor. Kamp; herkesin tasarım ve üretim yapması, inovasyon akımının daha geniş kitlelere ulaşması üzerine kurulan maker hareketini de programlarında uygulamaya hazırlanıyor.

Uzay Kampı Türkiye; Türkiye’deki ilk ve tek uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi merkezi olarak; Ege Serbest Bölge’de kurulu tesislerinde 2000 yılından beri ağırlıksızlık, sürtünmesiz ortamda hareket, Ay’da yürüme ve atmosferde yön kaybını anlatan NASA tasarımlı astronot simülatörleriyle eğitim veriyor. Yurtiçi ve yurt dışından gelen taleplerle 2016 yılı rezervasyonlarının büyük bir kısmını şimdiden dolduran kampın Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday programların teknolojik boyutuyla ilgili açıklama yaptı. Programların öğrencilerin okulda edindikleri bilgi ve becerileri farklı disiplinlerde de bilinçli ve verimli olarak uygulayabilmeleri konusunda önemli bir fırsat sunduğunu anlatan Aday, ”İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda özellikle uzay teknolojileri çok hızlı ilerleme gösteriyor. Mars’a insanlı uçuş gerçekleştirmek için ciddi hazırlıkların yaşandığı, bir kuyruklu yıldıza uzay aracının indirilmesi, alt yörünge uçuşlarının özel sektörler için iş kollarına dönüşmesi gibi teknolojik gelişmelerle karşı karşıya kaldığımız bu çağda teknolojinin eğitimin her aşamasında kullanılması vazgeçilmez oldu. Teknolojideki hızlı gelişmeler öğrenme faaliyetlerine de doğrudan etkiliyor. Teknoloji, bilgisayarlar ve iletişimdeki yeni ilerleme ve gelişmeler ışığında 2003 yılında başlattığımız videokonferanslı eğitim faaliyetlerimiz kapsamında NASA başta olmak üzere birçok kurumla anlık bilgi alışverişinde bulunup 250’ye yakın bağlantı gerçekleştirdik. Bilgisayarlar, çoklu ortam, ses, görüntü ve animasyonlarla beraberinde gelen yeni kavram ve teknolojiler geleneksel eğitim ve öğretimdeki yerini aldı. Uzay istasyonlu sanal uzay mekiği uçuş görevi, robot aktiviteli programlar, sanal Mars gezisi, ‘sihirli küre’ ve dijital planetaryumda astronomi eğitimi gibi uygulamalı eğitimlerimize en son olarak maker hareketine odaklanan program oluşturma hazırlıklarındayız. Öğretimde yeni teknik ve yöntemlerin kullanımına yönelik gelişimlerimiz devam edecek” sözlerine yer verdi.

GELECEĞİN KAŞİFLERİ PROGRAMI DEVAM EDİYOR
Uzay Kampı Türkiye ve Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı’nın (GFTSE), STEAM yaklaşımını uzay bilimleri eğitiminde kullanarak videokonferans bağlantılarıyla yürüttüğü projesi Geleceğin Kâşifleri Programı (FEP) başladı. Yeni müfredatta, güneş sistemi dışındaki yıldız sistemlerinde dolanan gezegenlerin anlatıldığı ötegezegenler de var.
Program içerisinde verilen eğitimlerde NASA’nın desteklediği yapılandırmacı öğrenme döngüsü ve AB projelerinden edinilen çıkarımlar kullanılıyor. Programın eğitim alt yapısı; “STEAM” ve NASA’nın; Kavra, Keşfet, Açıkla, Detaylandır ve Değerlendir olarak tanımladığı aşamalarla ve Avrupa Birliği projesinde anons edilen ‘Anahtar Yetkinlikleri’nin birleştirilerek oluşturuldu. Program okullarda tamamen İngilizce ya da Türkçe olarak uygulanabiliyor.

Başvuruda Bulunmak İçin Şartlar
Program kontenjan dahilinde bütün okulların başvurusuna açık. Programa katılacak okulların en az 15 en fazla 30 kişilik öğrenci grubu oluşturması ve videokonferansların gerçekleştirilmesi için gerekli altyapıya sahip olması yeterli. Ayrıntılı bilgi ve başvuru detayları için: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.