banner

Vemus, okullara özel elektronik dolap kilitleri sunuyor




1989 tarihinde elektronik alanında özgün ürünler üretmek üzere Bursa'da kurulan Vemus Elektronik, 1997 yılından bu yana elektronik şifreli kilitler tasarlayıp üretiyor.

mustafa_dayanikli_vemusBu ürünlerini Kilitronik markasıyla piyasaya sunduklarını söyleyen Vemus Elektronik Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dayanıklı, “Kilitronik miniK10 Elektronik Dolap Kilitleri için geliştirilen "hopinlock" özelliği okul idarecilerin elektronik kilitleri çok kolay ve mekandan bağımsız yönetilebilmesini sağlayacağız” diyor.

Vemus Elektronik hakkında bilgi alabilir miyiz? Ne zaman kuruldu? Faaliyetleri nelerdir?
1989 tarihinde elektronik alanında özgün ürünler üretmek üzere Bursa'da kurulan Vemus, 1997 yılından bu yana elektronik şifreli kilitler tasarlayıp üretmektedir. Bu ürünlerini Kilitronik markasıyla piyasaya sunan Vemus sahip olduğu ISO 9001:2000 kalite sistemi ve patentleri ile konusunda yenilikçi ve özgün ürünleri, insan yaşamını kolaylaştırmak ilkesiyle sunmaktadır.
Elektronik dolap kilitlerini başta ABD, Avustralya, Almanya olmak üzere gelişmiş ülke pazarlarına ihraç etmekteyiz. Vemus, Türkiye’de de birçok eğitim, sağlık kurumu ile spor ve sanayii kuruluşunda ürünleri başarıyla kullanılmaktadır.

Eğitim sektörüne yönelik sunduğunuz çözümler nelerdir? Bahsedebilir misiniz?
Biliyorsunuz özellikle ABD ve gelişmiş ülkelerde her bir öğrenciye okulunda şahsi dolap tahsis edilmesi geleneği yüz yıla yaklaşan bir uygulama. Ülkemizde de modern eğitim kurumları ve okullarda da öğrencilerine dolap tahsis edilmeye son 10 yıldır ağırlık verildiğini gözlemliyoruz. Bu dolapların kilitleri çoğunlukla anahtarlı kilitlerle kullanılıyordu. Bu ise anahtar kaybolması veya okula getirilmemesi başta olmak üzere kolay açılabilmesi gibi güvenlik sorunlarını da beraberinde doğuruyordu. Kilitronik ürünlerinde geliştirilen “hopinlock” özelliği ile okul idarecileri açısında dolap kilitleri artık sorun olmaktan çıkıyor. Kilitronik elektronik dolap kilitleri ile öğrenci kişisel dolapları, spor salonu dolapları artık kolay kontrol edilebilir ve dolayısı ile de kolay yönetilebilecek özelliklere sahip. Daha önce de birçok eğitim kurumunda uzun yıllardır başarı ile kullanılmakta olan Kilitronik sektöre hizmet etmeye devam edecektir.

2016, YENİ ÜRÜNLERİMİZİ PAZARA SUNACAĞIMIZ BİR YIL OLACAK

2015 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?
Yurt dışı pazarlardaki başarımızı yerel pazarda da perçinlemek amacıyla tanıtım faaliyetlerimizi arttırdığımız bir yıl oldu 2015. “Hopinlock” özelliğimizi ilk kez Türkiye 2015 yılında katıldığımız EDUCASHOW fuarında tanıttık. Fuarı sonrası eğitim kurumları sektörden olumlu tepkiler aldık. Birçok yeni okul referanslarımız arasına katıldı.

2016 yılı için hedefleriniz nelerdir? 2016 yılında eğitim sektörüne yönelik sunacağınız yeni çözümler olacak mı?
2016 yılında tanıtım faaliyetlerimize ve Kilitronik marka bilinirliğini arttırıcı faaliyetlerimiz devam edecek. Elbette 2016, yeni ürünlerimizi de pazara sunacağımız bir yıl olacak. Yaşamı kolaylaştıran güvenlik ve konforu bir arada sunan yenilikçi elektronik kilitlerimiz ile başarılı bir yıl geçireceğimizi umut ediyoruz.
Kilitronik miniK10 Elektronik Dolap Kilitleri için geliştirilen "hopinlock" özelliği okul idarecilerin elektronik kilitleri çok kolay ve mekandan bağımsız yönetilebilmesini sağlayacağız. Bunun bir sonraki adımı ise öğrenciler de şahsi mobil cihazları ile yani tablet ya da cep telefonu ile dolap kilidinin açıp kapayabilecek özelliklerini değiştirebilecek. 2016 yılında mobil uygulamalı kilitlerimiz ile eğitim kurumlarındaki dolaplar için bu özelliklerimizi sunmayı hedefliyoruz. “Hopinlock” özelliğine sahip Kilitronik ürünleri sürekli olarak ihtiyaç halinde güncellenebilir yapıda olacak…

Sizin eklemek istedikleriniz nelerdir?
Özellikle eğitim kurumları yatırımcı ve idarecilerine elektronik dolap kilidi satın alma kararlarında sadece fiyata odaklanmamalarını, ürünün arkasında duran bir firmanın olup olmadığını ve işletme maliyetinin ne olacağı ve tabii ki kullanım ve yönetim kolaylıklarını da sorguladıktan sonra satın alma kararı vermeleriniz vurgulamak isteriz. Ve elbette tercihlerini yerli üründen yana kullanmalarını. Çünkü mal ve hizmet üretimimizi arttırmadan refah toplumu olmamız çok zor.

ÜRÜNLERİMİZ ÇEVRE DOSTU
Diğer firmalardan hangi yönlerinizle ayrılıyorsunuz? Sizi ön plana çıkaran özellikler nelerdir?
Vemus özellikle Kilitronik ürünlerinde ABD ve Almanya gibi gelişmiş ülke pazarlarına elektronik ürün satabilen Türkiye’deki ender yenilikçi firmalardan birisidir. Üretim esnekliği, satış sonrası hizmet hızı ve daima kullanıcı, işletme ve çevre dostu yenilikçi ürünleri ile Vemus Elektronik, kilit dünyasında Kilitronik markasıyla bilinirliğini ve saygınlığını sürekli arttırmaktadır. Ürünlerimizin 10 yıla yaklaşan pil ömürlü ürünlerimizi de “1 buton pil ile 10 yıl” sloganı ile tanıtıyoruz. Ürünlerimiz çevre dostu. 10 yıl boyunca pil atığı oluşturmadığınız gibi pil masrafı da oluşmuyor. Ülkemizi bu alanda dünyada temsil eden, tasarım ve üretimini Türkiye’de yapan %100 yerli bir sanayii kuruluşuyuz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.