banner

Hükümlüler okul temizliği yaptı




Erzincan Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerden 60'ı, gönüllü olarak kent merkezinde belirlenen bazı okulların temizliğini yaptı.

mahkum_okulErzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında, hükümlüleri topluma kazandırmak, toplumun da hükümlülere karşı bakış açısını değiştirip farkındalık oluşturmak amacıyla kentte bulunan 9 okulda eğitim öğretimde ikinci yarıyıl öncesi temizlik yapıldı.

Hükümlüler okullarda yaptıkları temizlik çalışmasında, koridorları ve sınıfları tek tek silerek temizledi. Hükümlüler ayrıca okul bahçesinde birikmiş karları da kürüyerek pazartesi günü başlayacak ikinci yarı yıl öncesi okulları öğrenciler için hazır hale getirdi. Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, açık cezaevinde bulunan gönüllü 60 mahkumun sömestir tatilinde 9 okulda temizlik yaparak eğitime katkı verdiklerini söyledi.

Çalışmaya katılan hükümlülere teşekkür eden Gün, şunları söyledi: "Ben inanıyorum ki inşallah bu çalışma, bu hareket birçok kişiye, birçoğumuza örnek teşkil eder. Bu mahkum kardeşlerimizin bu istekleri, gerçekten bizim için çok anlamlı. Toplumdaki bütün kesimler için de çok anlamlı olduğuna inanıyorum. Onların elinde, eğitimle ilgili olarak yardımcı olabilecek olan beden güçlerini bizimle birlikte paylaşmak istediler, bize yardımcı olmak istediler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.