banner

'Barışın çocukları' hayallerini resmetti




Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru çocuklar ile ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli akranları, yaşamları ve hayallerini tuvale yansıttı.

 

sahika_caglarDiyarbakır'da, Sur ilçesindeki terör mağduru çocuklar ile ülkelerindeki iç savaştan aileleriyle kaçan Suriyeli akranları, barış ve geleceğe dair hayallerini resmetti. Özel bir eğitim kurumunda sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde "Biz Kardeşiz Paylaşıyoruz" sloganıyla düzenlenen "Hayallerim ve Geleceğin Dünyası" konulu etkinliğe, terör mağduru ve Suriyeli 50 çocuk katıldı. Müzik eşliğinde renk renk boyalarla resim yapan çocuklardan bazıları eserlerine "barış", bazıları da "huzur" ismini verdi.

 

Çocuklara, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri de destek oldu. Okulun eğitim öğretim koordinatörü Şahika Çağlar, etkinliği sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiklerini söyledi. Surlu ve Suriyeli çocukların benzer hayatlar yaşadığını ifade eden Çağlar, şöyle konuştu: "Bu çocukların ortak durumları var. Hepsi yaşadıkları alanlardan başka mahallelere, semtlere göçtü. Bu onlar için ortak sorun. Çocukları rehabilite ederek, yaşadıkları çatışma ortamını ve silah seslerini unutturarak renklerin dünyasında gezdirmeyi amaçladık. Bu çocuklar belki birbirlerini hiç tanımıyorlar ama geleceğin ülkelerine yön veren insanları olacaklar. Belki büyükleri bir araya gelemiyor ama onlar bir araya gelmeyi belki de burada öğrenecekler."

 

Çocukların tuvallere yaşamlarını ve hayallerini yansıttığını anlatan Çağlar, bazı çocukların ev, güneşli bir dünya, gökyüzü ve göçmen kuş çizdiğini dile getirdi. Çağlar, etkinlik sonunda çocukların, tuvallerde asılı kalp şeklindeki kağıtlara dileklerini yazıp, balonlarla gökyüzüne uçurduğunu belirtti. Başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sergilenecek resimlerin satışa sunulacağını bildiren Çağlar, gelirin, eserin sahibi çocuklara verileceğini kaydetti


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.