banner

Başbakanlık Etik Kurulu'ndan öğrencilere takdir belgesi




Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu, etik kültürün geliştirilmesi ve etik bilincin yerleştirilmesine katkısından dolayı "Dürüstlük Dolabı" uygulamasını hayata geçiren Sivas'taki Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'na takdir belgesi verdi.

durustluk_dolabiKuruldan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de etik kültürü benimsetmek ve yerleştirmek amacıyla etikle ilgili bilgi ve pratiklerin ilk basamak eğitim kurumlarından itibaren kazandırılması hususunun büyük önem arz ettiği belirtildi.

Gelecek için en kalıcı yatırım olan çocuklara temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, etik değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve davranışa dönüştürülmesinin okulların en temel misyonları arasında olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, Sivas'ın Ulaş ilçesindeki Vali Lütfi Tuncel Ortaokulu'nda yürütülen projenin basın yayın organlarının ve kurulun dikkatini çektiği vurgulandı.

Uygulamanın kapsamına ilişkin ise "Öğrenciler, dolaptan istediği gıda ürününü alabiliyor, ücretini ise kenarda açıkta duran karton kutuya paralarını bırakarak ve gerekirse para üstünü de alarak alışverişlerini tamamlayabiliyor" ifadeleri kullanıldı.

Kurulun, etik kültürün geliştirilmesi ve etik bilincin yerleştirilmesine katkısından dolayı okula takdir belgesi verdiği kaydedilen açıklamada, "Kurulun yetki ve görevlerinden bir tanesi de kamuda etik kültürünü yerleştirmek üzere çalışmalar yapmak veya yaptırmak, bu konuda yapılacak çalışmalara destek olmaktır. Bu çerçevede, dürüstlük konusunu öğrencilere daha iyi anlatmak ve aşılayabilmek için okulda kurulan 'Dürüstlük Dolabı' öğrencilerin dürüst davranacaklarına olan güvenle yürütülmüş, öğrencilere doğru davranışta bulunmayı öğretmek, etik değerleri yapıcı bir şekilde keşfetmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilmiş güzel bir uygulama örneği olmuştur" değerlendirmesine yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.