banner

Çocuklar Suriyeli astronot ile uzaya çıktı




Bursa'da, Suriyeli astronot Faris'in de katıldığı "Facing Mars Sergisi"nde, küçük yaştaki çocuklara bir gece boyunca bilimsel etkinliklerle Mars'ta bir gece anlatıldı.

 

facing_mars_sergisiKanada'dan gelen ve Türkiye'de ilk kez Bilim Teknoloji Merkezi'nde sergileyen "Facing Mars Sergisi"nde, küçük yaştaki çocuklar "Mars'ta bir gece" programı kapsamında bir gece boyunca bilimsel etkinlikler yaptı. Yaşları 10-14 arasında olan yaklaşık 50 çocuk, Suriyeli astronot Muhammed Faris'in anlatımıyla Planetaryum'da uzayın derinliklerinde sanal olarak keşfe çıktı. Özel geliştirilmiş teknolojik aletlerle, Mars'ta yürüyüş yapan çocuklar,uzay bisikletine bindi.

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde gökyüzünü gözleme fırsatı bulan çocuklar, Astronot Faris'in Mars'taki maceralarını anlatan görsel sunumları izledi ve sorular sordu. Faris, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu etkinliğin son derece önemli olduğunu söyledi. Mars'ın Dünya'ya en yakın gezegen olduğuna dikkat çeken Faris, önümüzdeki yıllarda oraya sıkça yolculuk yapılmasının düşünüldüğüne dikkat çekti.

 

"Mars nesli"

 

Bu çocuklar için ancak gençlik yıllarında Mars yolculuklarının başlayacağının altını çizen Faris, şöyle konuştu: "Bu genç nesle, 'Mars nesli' diyebiliriz. Bu gençler oraları görecektir. Bu yaşlardan itibaren Mars gezegeni hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmeleri lazım. Bursa Bilim Teknoloji Merkezi'nde bu konu hakkında gayet güzel bilgi verme konusunda onlara yardımcı oluyoruz. Burası çocuklar için büyük bir fırsat. Biz burada elimizden gelen her türlü tecrübeyi ve yardımı çocuklara aktaracağız. Özellikle Mars ile ilgili bilmek istedikleri her şeyi anlatacağız. Bu çocuklar, böyle bir bilim teknoloji merkezine sahip oldukları için çok şanslılar. Keşke benimde onlar gibi böyle bir yerde yetişme imkanım olsaydı."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.