banner

60 yaşında lise diploması aldı




Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 60 yaşında lise diploması alan emekli işçi Mehmet Varol, gözünü üniversiteye dikti. Varol, 100 yaşında bile olsa üniversiteyi bitirmeyi düşünüyor.

 

mehmet_varolBalıkesir'in Ayvalık ilçesinde 60 yaşında lise diploması alan emekli işçi Mehmet Varol, gözünü üniversiteye dikti. Varol, 100 yaşında bile olsa üniversiteyi bitirmeyi düşünüyor. Ekonomik gerekçelerle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemeyen Varol, uzun süre küçükbaş hayvan besiciliği yapan ailesine destek oldu. Yıllar sonra bir kamu bankasının Sarımsaklı mevkisindeki kampında bekçi olarak işe giren, ardından evlenip 3 çocuk sahibi olan Varol, 13 yıl önce emekli oldu. Okuyamamanın sıkıntısını hep içinde taşıyan ve azmini kaybetmeyen Varol, önce Açık Öğretim Ortaokulu sonra da Açık Öğretim Lisesi'ni tamamladı ve 60 yaşında lise diplomasını aldı.

 

"Öğrencileri gördükçe içim sızlıyordu"
Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra ortaokul ve liseyi bitirip sonrasında da üniversiteden mezun olmak için kolları sıvadığını söyledi. Bu yolda kararlı olduğunu vurgulayan Varol, "Okuma sevdasını hep içimde yaşadım. Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencileri gördükçe adeta içim sızlıyordu. Bu yüzden de 3 çocuğumun da üniversiteyi kazanması için hiçbir fedakarlıktan kaçmadım. Şimdi 3’ü de üniversiteyi okuyor." diye konuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.