banner

Uzay araştırmacıları İstanbul'da toplanacak




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Uzay Araştırmaları Komitesi 41. Bilimsel Kongresi, 30 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacak" dedi.

 

tubitak_cosparBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (UZAY) koordinasyonunda gerçekleştirilecek, "Uzay Araştırmaları Komitesi (COSPAR) 41. Bilimsel Kongresi"nin, 30 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da yapılacağını bildirdi.
Bakan Işık, Uzay Araştırmaları Komitesi 41. Bilimsel Kongresi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Etkinliğin, uzay alanında dünyanın en önemli bilimsel toplantılarından biri olduğuna dikkati çeken Işık, "İstanbul Kongre Merkezi'nde, 30 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek kongrede ABD, Çin, Japonya ve Rusya'nın uzay ajansları ile Avrupa Uzay Ajansı başta olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyonun yer alması bekleniyor. Yaklaşık 60 ülkeden 3 bin 500 civarında katılımcı öngörülen organizasyon için erken başvurular, 31 Mayıs tarihinde sona eriyor." diye konuştu.

 

COSPAR
Uzay araştırmalarını ve bilimsel bilgilerin paylaşımını uluslararası düzeyde teşvik eden 46 ülkenin üye olduğu COSPAR, 1958'den bu yana faaliyet gösteriyor. COSPAR, uzay alanındaki bilimsel araştırmalara katkı sağlayacak bilgi paylaşımını artırmak ve tartışma ortamı yaratmak için bilimsel toplantılar organize ediyor ve yayınlar çıkartıyor.
TÜBİTAK, COSPAR'a Türkiye’yi temsilen 1996 yılında üye oldu ve 2 yılda bir gerçekleşen konsey toplantılarındaki görüşmelere ve alınan kararlara ulusal temsilcileri yoluyla katkı sağlıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.