banner

Görme engelli Utku, okul birincisi oldu




Muğla'nın Bodrum ilçesinde 19 yaşındaki görme engelli Utku Dağdeviren, öğretmenlerinin ve ailesinin desteğiyle lise öğrenimini birincilikle tamamladı.

 

utku_dagdevirenTurgutreis Mahallesi'ndeki Turgutreis Lisesinde eğitim gören doğuştan görme engelli Dağdeviren, bugüne kadar iki kez kornea nakli, 20'den fazla da ameliyat geçirdi. Bir türlü sağlığına kavuşamayan Dağdeviren, olumsuzluklara rağmen yaşama azmini yitirmedi. Genç öğrenci, başta ailesi olmak üzere öğretmenlerinin de desteğiyle liseden birincilikle mezun oldu.
Bodrum Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, öğrencinin ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti. Dağdeviren'e başarılı çalışmasından dolayı plaket veren Geçin, genci ve ailesini tebrik etti.
Geçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelin bedende değil, yüreklerde olduğunu dile getirerek, "Bedende engel var ama yürekte, beyinde engel yok. Azim ve gayret var. Bunun neticesini de böyle bir dereceyle taçlandırmış durumda. Bu bizim için mutluluk kaynağı oldu. Hayat yolculuğunda ona başarılar diliyoruz." dedi.

 

"Benim en büyük şansım ailem ve öğretmenlerim"
Başarısını, düzenli ve planlı çalışmaya bağlayan Utku Dağdeviren, "Kendimi çok fazla yormadan çalışıyorum. Annem ve anneannem bana çok yardımcı oluyor. Onların hakkını ödeyemem. Beni birçok insan şanssız görebilir ama benim en büyük şansım ailem ve öğretmenlerim." dedi.

 

Öğrencisi için ses kaydı yaptı
Bodrum Turgutreis Lisesi matematik öğretmeni Sevgi Şeremet, Utku Dağdeviren ile 4 yıl önce tanıştıklarını anlattı. Utku'nun daha iyi çalışabilmesi için bir proje geliştirdiğini, bu kapsamda matematik konularını evinde sesli şekilde anlatıp bilgisayarda kaydettiğini belirten Şeremet, şöyle konuştu: "Evde bilgisayarda bir gün önce konuları seslendirip kaydediyor, Utku'ya veriyordum. Utku da o konuları evde kendisi çalışma imkanına sahip oluyordu. Utku'nun yaşadıklarını bir parça olsun anlamak adına empati yaptım. Ders boyunca gözlerimi kapadım. Bunu öğrencilerimle de yaptım. 'Empati Yapıyorum ve Arkadaşımı Çok Daha İyi Anlıyorum Projesi'ni gerçekleştirdim. Bu proje Tokat'ta düzenlenen yarışmada Türkiye üçüncüsü oldu."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.