banner

Şehidin ilkokul yıllığında 'teröristsiz bir dünya' talebi




Şehit Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın ilkokul 5. sınıftaki yıllığında "Nasıl bir dünyada yaşamak istersiniz?" sorusuna "Temiz, kavgasız, teröristsiz bir dünya" cevabını verdiği ortaya çıktı.

 

mustafa_aynaDerik'teki çatışmada şehit olan ve cenazesi iki gün önce memleketi Çorum'un Osmancık ilçesinde toprağa verilen Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın (29) ilkokul öğretmeni emekli Haydar Kurşun, 1998 yılında ilkokuldan mezun olan öğrencileri için okul yıllığı hazırladıklarını belirterek, öğrencisi şehit Ayna’nın da bu yıllık da yer aldığını söyledi.
Okul yıllığında her öğrenciye nasıl bir dünyada yaşamak istediklerinin sorulduğunu anlatan Kurşun "Mustafa, bu soruya 'Temiz, kavgasız, teröristsiz bir dünya' diye cevap vermiş. Yavrum, evladım, sempatik, çok şakacı, samimi ruhlu, sınıfta sürekli öğretmenine söz yetiştirmeye çalışan, hareketli, enerjik bir çocuktu. Ne yazık ki teröristlerce şehit edildi. Yavrucuğum 10 yaşında iken içine doğmuş. Çok duygulandım. Allah mekanını cennet eylesin. İnşallah Peygamber Efendimize komşu olsun" ifadelerini kullandı.

 

"Vatanına ve görevine olan aşkı hiçbir zaman aklından çıkmadı"
Şehit Mustafa Ayna'nın çocukluk arkadaşı Mehmet Kalınel de Ayna ile ilkokulda aynı sırayı paylaştığını söyledi. Mustafa'nın şehadet haberini aldığında çok üzüldüğünü dile getiren Kalınel, "Yaklaşık 25 yıldır birbirimizi tanıyoruz. Şehadet haberini aldığımda çok üzüldüm. Daha önceki görüşmelerimizde Mardin’den döndüğünde Bolu’ya yerleşeceğini, orada çocuklarının yanında daha rahat bir yaşam sürmeyi düşündüğünü anlatmıştı. Vatanına ve görevine olan aşkı hiçbir zaman aklından çıkmadı ve bunu düşünerek şehadet şerbetini içtiğine inanıyorum. Duygularıyla, düşünceleriyle, fikriyle ve vatanına olan aşkıyla dört dörtlük bir yaşam sürdüğüne inanıyorum" diye konuştu.
Mesleğine 2007 yılında başlayan, evli ve bir çocuk babası Ayna, 24 Haziran Cuma günü Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması için yapılan aramada bir evden teröristlerce güvenlik güçlerine silahlı saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada şehit olmuştu.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.