banner

Başkent'teki okullara 4+4+4 ayarı




Ankara'daki okullar, 12 yıllık zorunlu eğitim için ilkokul, ortaokul ve ilkokul-ortaokul birlikte olarak yeniden düzenlendi.

Başkent’teki okullara 4+4+4 ayarıAnkara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim kurumlarını, ''4+4+4'' kanununa uygun hale getirmek için başlattığı çalışmayı tamamladı.

Fiziki şartların uygun olduğu durumlarda ilkokul, ortaokul bağımsız olarak düzenlenirken, şartları uygun olmayan yerlerde, aynı binada bulunan ilkokul ve ortaokul için ikili öğretim uygulaması yapılacak.

Başkentteki ilköğretim okullarının 451'si ilkokul, 222'si ortaokul, 216'sı ise ikili eğitim veren eğitim kurumları olarak düzenlendi.

En çok ilkokulla ortaokul Çankaya ilçesinde, en çok ikili eğitim verecek okul ise Sincan ilçesinde bulunuyor. 

Gelecek yıldan itibaren eğitime açılacak imam hatip ortaokulları için de çalışma yapıldı. Buna göre, mevcut 11 imam hatip lisesi, hem imam hatip ortaokulu hem de imam hatip lisesi olarak hizmet verecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.