banner

Askeri liselere de Kuran-ı Kerim dersi geliyor




Milli Eğitim Bakanlığı, 4+4+4 uygulaması kapsamında askeri liselerin de ders müfredatını değiştirmeye hazırlanıyor

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre, Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında konuyla ilgili görüşmeler yürütülüyor. Talim Terbiye Kurulu’ndan çıkacak karar sonrasında askeri liselere de Anadolu liseleri müfredatının getirileceği belirtiliyor. “Kuranıkerim”, “Peygamberin hayatı” ve “temel dini bilgiler” derslerinin bu kapsamda Anadolu liselerinde olduğu gibi askeri lise müfredatına da seçmeli ders olarak gireceği belirtiliyor.

Türkiye’nin ünlü yabancı okulları Robert, Fransız, Alman, Amerikan ve İtalyan kolejlerinde bu yıldan itibaren Kuranıkerim ve peygamberin hayatı seçmeli ders olarak okutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, “Bazı Özel Ortaöğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgeleri’nde 2012-2013 Öğretim Yılından” itibaren 9. sınıflardan başlamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere değişiklik yaptı.

Yabancı statülü okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kanunlarına uymak zorunda. Talim Terbiye Kurulu’ndan çıkacak karar sonrasında bu okullarda da Kuranıkerim ve Hz. Muhammet’in hayatı seçmeli ders olarak öğrencilere sunulacak. Söz konusu durum askeri liseler için de aynen geçerli. Askeri liselerde de eğitim - öğretim yılı eylül ayı ile birlikte başladı. Askeri öğrenciler seçmeli derslerini seçti. Ancak, Talim Terbiye Kurulu’ndan çıkacak karar sonrasında en az 10 öğrencinin seçimini Kuranıkerim ve peygamberin hayatı derslerinden yana kullanacağını beyan etmesi durumunda askeri okul yönetiminin bu dersler için sınıf açması gerekecek.

(cumhuriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.