banner

2013 Polis Koleji başvuru ve sınav tarihleri




Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilan edeceği Polis Koleji Sınavı başvuru tarihi www.egm.gov.tr internet adresinde açıklanacak. Sınavın yapılacağı tarih henüz belli olmadı.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) başvuru kılavuzuna göre, Polis Koleji Sınavı’na başvurular Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden ilan edilecek.

Polis Koleji ‘ne alımlar iki aşamadan oluşur;

I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim

Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen  adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Polis Koleji Sınavı başvuruları ile ilgili bir açıklama yaptı. Polis Koleji Sınavı için adayların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden başvuru işlemlerini ve başvuru tarihini kontrol etmeleri gerektiği belirtildi

MEB’in yayımladığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Kılavuzu’nda Polis Kolejine başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden takip etmeleri gerektiği belirtildi

SBS başvuru kılavuzu için Tıklayın

Polis Kolejine öğrenci alımı iki ayrı aşamada yapılmaktadır.

I.Aşama: MEB tarafından yapılan Seviye Belirleme Sınavları sonunda hesaplanan Ortaöğretim

Yerleştirme Puanına (OYP) göre Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların belirlenmesi;

II. Aşama: Polis Kolejine Giriş Sınavıdır. Ortaöğretim Yerleştirme Puanına (OYP) göre belirlenen  adayların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünce yapılacak olan sınavdır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı; Temmuz ayı içerisinde yapılacak üç ayrı aşamalı bir sınavdır.

Polis Kolejine Giriş Sınavı aşamaları; mülakat, beden eğitimi ve yazılı (test) sınavlarından  oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Koleje girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji  Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve  gözetiminde tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.

Polis Kolejine girmek isteyen adaylar 2012 yılı 8’inci sınıf SBS’ye girmek zorundadır. SBS için bankaya para yatıran adaylar öğrenim gördükleri okullardan başvurular başladığı tarihler arasında Polis Koleji için başvuruda bulunacaktır.

8’inci sınıf SBS; 8 Haziran 2013’de tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde yapılacaktır. Yurt dışında, Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşgabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te gerçekleşecektir.

Yurt dışından Polis Kolejine Giriş Sınavına girmek isteyen adaylar Polis Kolejine Giriş

Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre;

Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerinin denkliği bulunduğu ülkedeki bağlı olduğu ataşeliklerce/elçiliklerce onaylanacaktır.

Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait  olacaktır.

1.2. POLİS KOLEJİ BAŞVURU ŞARTLARI

Koleje alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Yapılacak olan güvenlik tahkikatı neticesinde; Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,

Yaş yönünden; Polis Kolejine Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 OCAK tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.