banner

LYS Tercihleri başladı




LYS Tercihleri bugün başlıyor. Adaylar tercihlerini, ÖSYM'nin resmi web sitesinden yapabilecek. Tercihler, 3 Ağustos'a kadar sürecek.

Tercih yapmak için tıklayın

LYS Tercihleri Bugün Başlıyor!LYS'de tercihler bugün başlıyor. Adaylar, ÖSYM'nin resmi web sitesinden tercih kılavuzunu indirebilecek. Adaylar tercihlerini internet üzerinden ve başvuru merkezlerinden yapabilecek.

ÖSYM'nin web sitesinden yapılan açıklamaya göre adaylar, LYS tercihlerini bugünden itibaren yapabilecek. Adaylar, LYS tercihlerini internet aracılığıyla ya da ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinden yapabilecek.

İşte adayların başvuru sırasında dikkat etmesi gereken hususlar;

LYS tercihlerini başvuru merkezleri aracılığıyla yapacak adaylar, tercih formlarının yanında mutlaka nüfus cüzdanı ya da pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı soğuk damgalı olmalı, adayın güncel fotoğrafını bulundurmalı ve TC kimlik numarasının yazılı olması gerekiyor.

Adaylar, tercih işlemi için başvuru merkezlerinde 3 lira ödeyecek. Adayların tercihler bittikten sonra mutlaka ama mutlaka tercih listesinin çıktısını istemeleri gerekiyor.

LYS tercihlerini internet üzerinden yapacak adaylar ise tercihlerini 23 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin internet sitesi www.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler.

LYS tercihleri, İnternet adresindeki tercihler alalında bulunan 2012 ÖSYS Tercih başlığında yapılabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.