banner

İspanyol öğrenciler grevde




İspanya'da sağ görüşlü hükümetin çıkarmak istediği eğitim reform paketini ve eğitim sektöründe yapılan kesintileri protesto etmek için öğrenciler bir kez daha greve gitti.

Öğrenciler Sendikası, derslere katılmayıp grev yapan öğrencilerin oranını orta öğretimde yüzde 80, yüksek öğretimde yüzde 50 olarak verdi. Grev dolayısıyla İspanya genelinde gösteriler yapılırken, Madrid'deki öğrenciler önce eğitim reformunun görüşüldüğü Senato, daha sonra da Eğitim Bakanlığı önünde gösteri yaptı.

"Francocu reforma hayır", "Eğitmek mi terbiye etmek mi? Mesele bu", "Kesintilere hayır", "Paralı eğitim vatandaşları bölüyor", "Eğitim sistemini 1940'lı yıllara döndürmek istiyorlar" yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler, Eğitim Bakanı Jose İgnacio Wert'in istifasını istedi.

24 Ekim'den sonra ikinci kez greve giden öğrenciler, yılsonundan önce yeni bir grev yapacaklarını açıkladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.