banner

Öğretmenlerin 7,5 saat isyanı




Norveç'te eğitim sendikasının, öğretmenlerin okullarda günlük 7,5 saat bulunması şartını kabul etmemesi üzerine ülkede 7 bin 700 öğretmen greve gitti

Norveç'te yeni eğitim ve öğretim dönemi, öğretmen greviyle başladı.

Eğitim Sendikası (Utdanningsforbundet), yaptığı açıklamada 11 Ağustos'ta 5 bin 500 öğretmenin başlattığı greve katılanların sayısının 21 Ağustos'ta 7 bin 700'e yükseleceğini belirtti.

Sendika sözcülerinden Nina Hultin, gazetecilere ilkokul öğrencilerinin olumsuz etkilenmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını, grevden şimdilik 64 bin öğrencinin etkileneceği söyledi. 

Öğretmenler, çalışma saatlerinde yapılan değişikliğin ardından 11 Ağustos'ta greve gitme kararı almıştı.  

Norveç'te öğretmenlerin okulda geçirdikleri haftalık çalışma saatlerine ek olarak evdeki hazırlık çalışmaları da hesaplanıyor. Yeni düzenleme ise öğretmenlerin her gün 7,5 saat bizzat okulda bulunmalarını şart koşuyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.