banner

Fransa’da ilk Türk lisesi açıldı




Strazburg'da hizmete giren Yunus Emre Lisesi Fransa'nın Türkler tarafından kurulan ilk lisesi oldu.

fransa ilk turk liseFransa'nın ilk Türk lisesi, Yunus Emre Lisesi Strazburg'da eğitime açıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) arazisinde, 2 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 3 bin 500 metrekarelik alana inşa edilen Yunus Emre Lisesi, Fransa'da eğitim veren ilk Türk ve üçüncü Müslüman lisesi oldu.

Yunus Emre Lisesi Proje Koordinatörü Murat Ercan, 350 kişi kapasiteli lisenin halihazırda hepsi mülakatla alınan 22 öğrenciye eğitim vereceğini bildirdi.

Yıl içerisinde nakille daha fazla öğrenci beklediklerini ifade eden Ercan, önümüzdeki yıl açılacak yurt binasıyla sağlanacak kapasite sayesinde, Strazburg dışından da öğrenci kabul edeceklerini söyledi. Ercan, aynı zamanda, yine önümüzdeki yıl hizmete girecek ortaokul kısmıyla öğrenci sayısının artmasını beklediklerini dile getirdi.

Fas ve Tunus kökenli öğrenciler de var

Öğrenci ve öğretmenlerinin çoğu Türk olan Yunus Emre Lisesi'ne Fas ve Tunus kökenli öğrenciler de kayıt yaptırdı.

Öğretmenlerinin tamamı Fransa milli eğitimi kriterlerine uygun olarak seçilen ve Fransa genel lise müfredatını takip edecek okulda seçmeli olarak din dersleri, Türkçe ve Arapça dilleri eğitimi de verilecek.

Müfredat dışında lisede hat, ebru ve tezhip sanatı atölyeleri de kurulacağını belirten Ercan, öğrencilere Türk Sanat Müziği dersleri imkanı sağlanacağını da kaydetti.

Yunus Emre Lisesi'nin iki yıl içinde tam kapasitesine ulaşmasıyla birlikte, halen inşası süren 650 kişilik yeni binasına taşınması da planlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.