banner

Dershane öğretmenleri ne zaman atanacak?




Dershane öğretmenleri ne zaman ve nasıl atanacak? Ağustos’ta kaç öğretmen ataması yapılacak? İşte MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in son dakika açıklaması…

Eğitimtercihi- MEB yasa tasarısının onaylanmasından sonra gözler dershane öğretmenleri ile öğretmenlik ilk atamalarının ne zaman ve nasıl yapılacağı konusuna çevrildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Şubat ayında 10 bin öğretmen ataması yapıldığını, planlanan 40 bin öğretmen atamasının ise KPSS ve öğretmen alan sınavlarının ardından yapılacağını belirtti. (KPSS sınav takvimi ve Öğretmenlik Alan Sınavı ÖABT tarihleri için Tıklayın) Tekin ayrıca,  dershane öğretmenlerinin atamalarının 1 Temmuz 2015'te yapılacağını, MEB yasa tasarısında dershane öğretmenlerine getirilen 40 yaş sınırının da yeniden düzenleneceğini belirtti.

Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin “2014 yılı bütçesi kapsamında atanması planlanan 50.000 öğretmenin 10.000 tanesi Şubat ayı içinde gerçekleştirilmiştir. Kalan 40.000 atama ise 2014 KPSS ve öğretmenlik alan sınavının gerçekleştirilmesini müteakip yapılacaktır." açıklamasında bulundu.

Dershane öğretmenleri ile ilgili olarak da Tekin, öğretmenlerle ilgili başvuruların 1 Temmuz 2015'te alınmaya başlanacağını, ilgili yönetmelikteki 40 yaş sınırının da düzenleneceğini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.