banner

250 bin öğretmen özel sektörde iş arıyor




Öğretmenler bir yandan atama beklerken, bir yandan da özel sektörde şansını deniyor. İş arayan öğretmen adaylarının sayısı 250 bini geçmiş durumda. İş arayan öğretmenler arasında birinci sırada İngilizce öğretmenleri yer alıyor.

Öğretmenler bir yandan atama beklerken, bir yandan da özel sektörde şansını deniyor; bazıları ise kariyer tercihlerini tamamen bu yönde kullanıyor. Bakanlık en son şubat ayında 10 bin öğretmen atadı, bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atanması bekleniyor. Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan öğretmen adaylarının sayısı ise 250 bin 725. Secretcv.com’un verilerine göre iş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor. Öte yandan öğretmenler müşteri temsilciliği, insan kaynakları uzmalığı veya muhasebe sorumlusu gibi idari pozisyonlara da başvuruyorlar.

Secretcv.com, öğretmenlerin iş arama eğilimlerine yönelik yeni bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenler bir yandan atama beklerken, diğer yandan da özel sektörde değerlendirebilecekleri fırsatları takip ediyorlar. Bazı öğretmenler ise kariyerini tamamen bu yönde şekillendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat ayındaki 10 bin öğretmeni kapsayan atamalarının ardından, bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atamasının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Durumu değerlendiren Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Türkiye’de öğretmen atamaları sürekli gündemde olan bir konu. Öğretmenlerin bir kısmı sadece branşıyla ilgili iş bulmak isterken, bir kısmı da branşı olmayan işleri tercih ediyor. Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan 250 bin 725 öğretmen adayımız var” dedi.

Branşlarda İngilizce öğretmenleri açık ara önde

Secretcv.com üzerinden iş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor. Onu yüzde 7 ile sosyal bilgiler ve yüzde 5 ile fen bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Listede öğretmen atamalarında en büyük rekabetin yaşandığı branşlar ilk sıralarda yer alıyor. Dil ve bilgisayar branşlarında da birçok öğretmen iş arıyor.

En az iş arananlar listesinde meslek liselerine yönelik branşlar dikkat çekiyor

Branş

Yüzde

İngilizce Öğretmenliği

% 16

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

% 7

Fen Bilgisi Öğretmenliği

% 5

Türkçe Öğretmenliği

% 5

Almanca Öğretmenliği

% 4,5

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

% 4

Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama

% 4

Tarih Öğretmenliği

% 3,5

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

3,5

Fransızca Öğretmenliği

% 3

Secretcv.com’da iş arayan öğretmenlerin branşları (ilk 10)

Branş

Yüzde

Talaşlı Üretim Öğretmenliği

% 0,24

Tekstil Öğretmenliği

% 0,24

Radyo ve Televizyon Programcılığı

% 0,22

Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği

% 0,2

Yapı Ressamlığı Öğretmenliği

% 0,2

Japonca Öğretmenliği

% 0,17

Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği

% 0,16

Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği

% 0,15

Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği

% 0,15

Makine Resmi ve Konst. Öğretmenliği

% 0,13

Secretcv.com’da iş arayan öğretmenlerin branşları (son 10)

Öğretmenler şansını idari pozisyonlarda deniyor

Secretcv.com üzerinden iş arayan öğretmenler; müşteri temsilcisi, insan kaynakları uzmanı, muhasebe sorumlusu, dış ticaret yetkilisi, mağaza müdürü gibi pozisyonlara da başvuruyor.

Pozisyon

Yüzde

Müşteri Temsilcisi

% 9

İnsan Kaynakları Uzmanı

% 8

Muhasebe Sorumlusu

% 7,5

Dış Ticaret Yetkilisi

% 7

Mağaza Müdürü

% 5

Satış Temsilcisi

% 4,5

Yönetici Asistanı

% 4

Satınalma Şefi

%4

Pazarlama Yönetmen

% 3,5

Eğitim Koordinatörü

%3


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.