banner

Öğretmenlerin özür durumu başvuruları 11 Ağustos'ta başlıyor




Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru şartları ve başvuru tarihi belli oldu. 2014 Öğretmen özür grubu atama kılavuzu 25 Temmuz'da yayınlandı. Öğretmenlerin özür durumuna bağlı iller arası ve il içi yer değiştirme başvuruları nasıl yapılacak? Özür durumu yer değiştirmelerine hangi şartları taşıyan öğretmenler başvuru yapabilecek? Özür durumu yer değiştirme atamaları ne zaman? İşte özür durumu yer değiştirme başvuru tarihleri ve başvuru şartları

Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuruları 11-15 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Başvuru ekranı için Tıklayın

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri,  Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak.

Alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarının tamamı, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2014'e esas alınacak.

Başvuru yapacak öğretmenlerde, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, devlet memurluğu ve öğretmenliğin her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya 30 Eylül 2014'e itibarıyla kaldırılabilecek durumda olması şartı aranacak. İlk atama kapsamında açıktan, kurumlar arası naklen atananlar ile öğretmenlikten ayrıldıktan sonra açıktan ya da kurumlar arası yeniden atama kapsamında atananlardan, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, 30 Eylül 2014 itibarıyla bulundukları ilde en az bir yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Talebi halinde, sağlık durumu özrü ya da genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu uygun bulunan öğretmenin eşinin yer değişikliği başvurusu birlikte değerlendirilecek.

Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il ya da milli eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarının bulunduğu il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapacak.

Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev sürelerinin veya izinlerinin 15 Eylül 2014'e kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Bu kapsamda yer değişikliği yapılanlardan en geç 15 Eylül 2014'e kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek. Eşi askerde olan öğretmenler, eşinin kamu personeli olarak görev yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Başvurular iki aşamada alınacak; birinci aşamada sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak. İkinci aşamada ise eğitim kurumu tercihleri alınacak ve eğitim kurumu müdürlüklerince onaylanacak.

Sonuçlar, http://ikgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri yer değiştirme takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacak.

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos'ta, tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos'ta, 29 Ağustos'ta tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 1 Eylül’den itibaren yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin 2014 yaz tatili il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmeleriyle ilgili duyuru yaptı. Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Öğretmenlerin il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru takvimi şu şekilde;

I. AŞAMA

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014

II. AŞAMA

Tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014

Özür durumuna bağlı yer değiştirme atama tarihi

Atamalar 29 Ağustos 2014

Tebligat ve ilişik kesme işlemleri 01 Eylül 2014’ten itibaren yapılacak.

Öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru işlemleri http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

Bakanlığın internet sitesinde yayınlanan 2014 öğretmenlerin özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzuna göre, özür sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından başvurular, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacak. 1. aşama başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci 11-15 Ağustos 2014 olarak belirlenirken 2. aşama tercihlerin yapılması ve onay süreci 20-26 Ağustos 2014 olarak belirlendi.

Özür durumuna bağlı yer değiştirme atamaları 29 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 1 Eylül 2014’ten itibaren yapılacak.

MEB’in yayınladığı özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzuna göre, birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak özür durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacak.

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanacak. Birinci aşamada başvurusu onaylanan öğretmenler, atanmak istedikleri eğitim kurumu kodlarını, tercih önceliklerini dikkate alarak işaretleyecek.

Tercih aşamasında “boşalması muhtemel eğitim kurumu” olarak ilan edilen, ancak atamalar sonucunda bunlardan norm kadrosu boşalmayan eğitim kurumlarını tercih eden öğretmenlerin bu tercihleri değerlendirmeye alınmayacak.

Özür durumu yer değiştirmelerinde kaç tercih yapılabiliyor?

Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilecek. İl içinde ise özür durumuna bağlı yer değiştirecek öğretmenlerin, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilecekleri ifade edildi.

İller arası yer değiştirmelerine başvuracak öğretmenler, tercihleri dışında 41 inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarından birine kura ile atanmak isteyip istemediklerini ayrıca belirtebilecek. Ancak Bakanlıktan yapılan açıklamada, 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41inci seçeneğin işaretlenmeyeceğini, bu kapsamda 40’tan az tercih yapanlarla tercih dışı atanmak istemeyen öğretmenlerin sadece tercihlerinin dikkate alınacağı belirtildi.

Hizmet puanı yetersizliği sebebiyle özür durumundan yer değiştirmeleri yapılamayan öğretmenler, istemeleri hâlinde aylıksız izin kullanabilecek.

İl içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri nasıl ve hangi kriterlere göre yapılacak?

MEB’ tarafından yapılan duyuruya göre, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak. İşte özür durumu yer değiştirme başvuru şartları;

-MEB’in http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

-Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü; hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2014 tarihi esas alınacak.

- Başvuru yapacak öğretmenlerde, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, Devlet memurluğu ve öğretmenliğin her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla kaldırılabilecek durumda olması şartı aranacak.

- İlk atama kapsamında açıktan, kurumlar arası naklen atananlar ile öğretmenlikten ayrıldıktan sonra açıktan ya da kurumlar arası yeniden atama kapsamında atananlardan, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 1 (bir) yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

-Talebi halinde, sağlık durumu özrü ya da genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu uygun bulunan öğretmenin eşinin yer değişikliği başvurusu birlikte değerlendirilecek.

-Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Başvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eğitim kurumu müdürlüğüne teslim edilecek. Başvuru formu eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanacak ve bir örneği öğretmene verilecek.

-Öğretmenler, başvuru formunun gerçeğe uygun şekilde doldurulmasından kendileri sorumlu olacak. Başvurular onaylanmadan önce eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunulabilecek. Başvuru süresi içinde bilgi düzeltme talebinde bulunanlardan onay aşamasındaki başvuruları reddedilerek, onaylanmış başvurular ise iptal edilerek öğretmenlerin yeniden başvuru yapmaları sağlanacak. Öğretmenler, başvuru süresi içinde, görevli olduğu eğitim kurumuna ya da kadrosunun bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusundan vazgeçebilecek. Bu durumda öğretmenlerin başvuruları elektronik ortamda da iptal edilecek.

- Öğretmenlerin şahsen başvuru yapmaları esas olmakla birlikte, görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öğretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletişim araçlarıyla kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğüne süresi içinde ulaştırarak başvurularının onaylanmasını isteyebilecek. Yöneticiler bu başvuruları süresi içinde onaylayarak formun çıktısını göreve başladıklarında öğretmenlere imzalattıracaktır.

-Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarınınbulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacak.

- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev sürelerinin veya izinlerinin 15 Eylül 2014 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Bu kapsamda yer değişikliği yapılanlardan en geç 15 Eylül 2014 tarihine kadar görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.

- Eşi askerde olan öğretmenler, eşinin kamu personeli olarak görev yaptığı yere yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

- Başvurular iki aşamada alınacak; birinci aşamada sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. İkinci aşamada ise eğitim kurumu tercihleri alınacak ve eğitim kurumu müdürlüklerince onaylanacak.

- Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgiler uygun biçimde işaretlenmeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu çıktısı imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı yer değiştirmeler iptal edilecektir.

- Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

- Yer değiştirme sürecinde ihtiyaç duyulan açıklamalar Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden ayrıca duyurulacaktır.

Detaylı bilgi için aşağıdaki linke tıklayın

http://personel.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2014_07/25041634_2014yazzrduyuru.pdf

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.