banner

MEB öğretmenlere e-içerik geliştirme eğitimi verecek




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Fatih Projesi kapsamında, bin öğretmen için e-içerik geliştirme eğitim programı düzenleyecek. Programa katılmak isteyen öğretmenler, 24 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında www.eba.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler.

meb e-içerikMEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, Fatih Projesi kapsamında bin öğretmene yönelik e-içerik geliştirme eğitim programına, lise düzeyinde matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisiyle felsefe grubu, ortaokul düzeyinde Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri/fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi branş öğretmenlerinin başvurabileceğini ifade etti.

Türk Telekom/Sebit ile MEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde eğitim programının hazırlandığını, seçilen öğretmenlerin Mersin’de 20 Temmuz-12 Eylül 2015'te 125’er kişilik gruplar halinde, 6'şar günlük eğitimlere tabi tutulacağını belirten Ateş, eğitime katılanlar arasından 100 öğretmenin, Fatih Projesi e-içerik geliştirme çalışmalarında görevlendirileceğini söyledi.

Öğretmenler proje okullarının bulunduğu illerden seçilecek

Dinçer Ateş, "Fatih Projesi'nin proje okulları"nın bulunduğu Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Samsun, Mersin, Antalya, Şanlıurfa, Van, Erzurum, Kayseri illerinden seçilecek öğretmenlerin yine bu illerde kurulan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) stüdyolarında MEB’in e-içerik geliştirme çalışmaları süreçlerine önderlik yapacağını kaydetti.

Ateş, "MEB bünyesinde bulunan öğretmenlerimizi e-içerik geliştirme süreçlerine dahil ederek, özgün ve güvenilir e-içeriği EBA'ya kazandırmayı planlıyoruz. Eğitime katılan öğretmenlerden daha sonra proje okullarında ve bölgelerinde yapılacak eğitimlerde faydalanılmaya devam edilecek" dedi.

Ateş, başvuruların 24 Haziran ile  3 Temmuz tarihleri arasında "www.eba.gov.tr" adresinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.